Joan Carles I ha reaparegut a Abu Dhabi: ha assistit al partit de tenis de Rafa Nadal

El rei emèrit reapareix a Abu Dhabi enmig dels rumors sobre el seu retorn a Espanya

Joan Carles ha signat aquesta setmana la felicitació de Nadal de La Zarzuela i espera moviments de la Fiscalia per viatjar a Espanya

RedaccióActualitzat

Els rumors sobre un eventual retorn del rei Joan Carles en els pròxims mesos s'han intensificat. Aquest mateix divendres, Joan Carles I ha reaparegut públicament durant un partit de tenis de Rafa Nadal en un torneig a Abu Dhabi, en el que era el retorn de l'esportista mallorquí a les pistes.

Els fotògrafs han pogut captar la imatge de l'emèrit en una de les llotges de l'estadi International Tennis Center, una de les poques instantànies que han transcendit des que Joan Carles I va marxar d'Espanya, l'agost del 2020.

Joan Carles I, espectador del partit que ha enfrontat Rafa Nadal amb Andy Murray (EFE/EPA/ALI HAIDER)


A la felicitació oficial

La fotografia de l'emèrit es fa pública poques hores després d'un altre senyal que arribava aquest dijous des de La Zarzuela, en la tradicional felicitació de Nadal de la família reial.

Aliens al soroll sobre el possible retorn de Joan Carles, la Casa del Rei va enviar les tradicionals felicitacions postals i, com els últims anys, ho van fer per separat.

Una amb la fotografia conjunta dels reis d'Espanya i les seves dues filles als jardins del Palau de La Zarzuela, acompanyada d'una targeta amb les seves signatures.

En la segona, es manté la postal de felicitació de Joan Carles i la reina Sofia, amb una imatge d'un pessebre exposat al Palau Reial i la targeta amb el desig d'un feliç any nou, signada per tots dos.


Un retorn pendent de la Fiscalia

Aquest 2022, el rei emèrit podria tornar a Espanya. Ara mateix, el retorn està condicionat a les actuacions de la Fiscalia del Tribunal Suprem, que aquest dimecres era notícia per la mort del responsable d'investigar l'excap d'estat.

L'organisme ja ha rebut la documentació que esperava de Suïssa per tancar la investigació. Un arxivament, però, que no s'espera que sigui de manera immediata. Podria trigar encara unes setmanes, després de Nadal.

Aleshores, Joan Carles tindria el camí aplanat per tornar d'Abu Dhabi. L'altra incògnita, on s'instal·larà a Espanya. El rei emèrit vol que sigui a La Zarzuela, residència oficial de la família reial espanyola. Però aquesta és una opció que incomoda Felip VI i el govern espanyol.

Ara mateix hi ha tres investigacions obertes sobre el rei emèrit: sobre les comissions per la construcció de l'AVE a la Meca, sobre l'ús irregular de targetes opaques per part de Joan Carles, la reina Sofia i altres membres de la família i per irregularitats fiscals.

 

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola MonarquiaJudicial
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut