El matí de Catalunya Ràdio

La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Les autoritats recomanen avui que qui pugui es quedi a casa. Es desaconsella agafar el cotxe perquè moltes carreteres i autopistes són ara mateix una pista de gel. És el cas de la C-33, des de fa uns minuts tallada al trànsit precisament per tres accidents de cotxes que han relliscat i han topat.

Actualitzat
I és que Catalunya ha viscut el pitjor temporal dels últims anys. La neu ha col·lapsat bona part del país, ha deixat centenars de persones atrapades, carreteres i línies de ferrocarril i tren tallades i un caos monumental difícil d'oblidar per a molts.

Hi ha més de 200.000 abonats a la demarcació de Girona i al Maresme que des d'ahir a la tarda no tenen llum. Precisament a les comarques gironines s'han hagut d'habilitar poliesportius, teatres i casals per allotjar tota la gent que s'ha quedat atrapada i no ha pogut tornar a casa: 3.000 persones, segons les xifres del Departament d'Interior. La Jonquera continua tallada.

Les comunicacions dels nostres oients des que va començar la nevada han estat tan constants que hem pogut elaborar una llista d'incidències gairebé al marge de l'oficial. El govern deia que pràcticament ningú deu haver passat la nit a dins dels cotxes, segons el número 2 d'Interior, Joan Boada.

En canvi, durant tota la nit, hem rebut el testimoni de desenes de conductors -indignats- que feia més de deu hores que estaven atrapats, sense informació, sense patrulles de mossos i sense rastre de màquines llevaneu.

A Barcelona la nevada també va ser excepcional, fins al punt que durant unes hores les rondes van quedar col·lapsades i el transport públic, suspès. La nevada ha deixat sense classe més de 140.000 alumnes de tot Catalunya i ha fet suspendre més de 600 rutes escolars. I avui en pocs llocs es podrà recuperar la normalitat.

Tot i que el temporal de neu comença a remetre ara -insisteix el Departament d'Interior-, la preocupació són les gelades i el temporal de vent d'aquestes pròximes hores. També probablement per segon dia consecutiu el temporal deixarà a casa els pescadors, i més amb aquesta previsió d'onades d'entre 4 i 7 metres d'altura.

De seguida us continuem fent el relat del col·lapse. Si voleu podeu continuar explicant la vostra experiència a matí@catradio.cat, a través del Facebook o del telèfon, el 932 017 474.

La recomanació per avui, ho repetim, és: qui pugui, que no es mogui.

Benvinguts a casa vostra.


Anar al contingut