Tornabous té la millor poma golden

L'empresa Tornafruit s'enduu la primera edició d'un concurs promogut per la JARC i una poma de Barbenys guanya el premi del tast popular

RedaccióActualitzat

Cinc tècnics de l'IRTA –l'Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries- han escollit la poma produïda per la cooperativa Tornafruit de Tornabous com la millor de les que s'han presentat al primer Premi Internacional a la Millor Poma Golden. A aquest concurs, promogut per l'organització Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, JARC, s'hi van presentar 14 productors, 12 de catalans i 2 d'altres llocs d'Espanya.

En el procés de selecció es van escollir cinc d'aquests productors com a els millors, i per decidir quina era la guanyadora es va fer un tast a cegues celebrat el 24 de març. Aquell dia els cinc tècnics i també uns 200 voluntaris, entrenats en aquest tipus de tastos, van provar mostres de pomes dels cinc productors, i els resultats d'aquest tast s'han conegut aquest dijous en un acte a la Diputació de Lleida.

 

 

"Una textura equilibrada, sucosa i crocant"

Es valoraven l'aspecte, l'olor, la dolçor, l'acidesa, el gust i la textura de la fruita i el jurat ha destacat la guanyadora "pel seu elevat sabor i per una textura equilibrada, sucosa i crocant". Segons han dit, era la més dolça de les que optaven al premi.

El criteri del jurat professional, però, no ha coincidit amb el del tast popular a cegues, que han escollit la poma golden de l'empresa L'Horta de Barbenys com la millor. Això li ha valgut una placa de reconeixement.

La intenció dels organitzadors d'aquest premi és la promoció de la fruita produïda a Catalunya i també que els ciutadans, a banda del preu i l'aspecte, valorin aspectes com el gust o la textura de la fruita a l'hora d'anar a comprar. L'ambició és que es converteixi en una referència, i per això l'han adjectivat com a internacional.

 

Anar al contingut