La policia ha llançat canons d'aigua contra els manifestants. (Foto: EFE)
La policia ha llançat canons d'aigua contra els manifestants. (Foto: EFE)
Istanbul

La policia turca torna a desallotjar la plaça Taksim amb canons d'aigua i gasos lacrimògens

Poc després d'obrir i tornar a tancar el parc Gezi, epicentre de les protestes massives del juny, la policia ha dispersat els centenars de manifestants antigovernamentals amb canons d'aigua, gasos lacrimògens i bales de goma. Un ha quedat ferit de gravetat a l'ull.

RedaccióActualitzat
La plaça Taksim d'Istanbul torna a ser l'escenari d'enfrontaments entre policia i manifestants, reprimits amb gasos lacrimògens, canons d'aigua i bales de goma. Poc després d'obrir i tornar a tancar el parc Gezi, epicentre de les protestes massives del juny contra el govern de Recep Tayyip Erdogan, la policia ha dispersat els centenars de manifestants antigovernamentals que s'hi havien concentrat per poder accedir al recinte. Un ha quedat ferit de gravetat a l'ull.

El parc Gezi, on l'entrada del públic estava vetada des del 15 de juny, ha tornat a obrir les portes després de la decisió judicial contra el projecte de reurbanització d'aquesta àrea del centre de la capital econòmica de Turquia. El col·lectiu Solidaritat Taksim ha cridat a manifestar-s'hi per celebrar la reconquesta de l'espai. Això ha posat en alerta les autoritats, com el governador d'Istanbul, que ha advertit contra l'ocupació del parc.

Finalment, la policia ha irromput amb gasos lacrimògens i canons d'aigua contra els manifestants, que els han respost llançant-los ampolles d'aigua.
Anar al contingut