Els forenses policials recullen els estris de la recerca a l'embassament d'Arade, a l'Algarve portuguès
Els forenses policials recullen els estris de la recerca a l'embassament d'Arade, a l'Algarve portuguès
Portugal

La policia troba una pista "rellevant" en la recerca de Madeleine McCann a l'embassament

El material que la policia portuguesa ha trobat a l'embassament d'Arade, on el principal sospitós passava temporades, s'enviarà a Alemanya per ser analitzat

El cas de Madeleine McCann podria fer un important pas endavant després que s'hagi trobat una pista considerada rellevant.

La policia portuguesa ha finalitzat l'operatiu de recerca de Madeleine McCann que va començar a l'embassament d'Arade ara fa quatre dies. Aquest embassament està situat a uns 50 quilòmetres del complex turístic de Praia da Luz on va desaparèixer la nena la nit del 3 de maig del 2007. Madeleine tenia tres anys quan va desaparèixer de l'habitació on dormia amb els germans petits.

Les proves trobades s'han entregat a la justícia alemanya, que continua investigant Christian Brueckner com a principal sospitós. Brueckner està tancat en una presó alemanya per altres delictes i té un llarg historial de crims d'abús sexual i pederàstia, alguns dels quals a Portugal.

La presa de l'embassament d'Arade era un lloc freqüentat per Brueckner, que passava llargs períodes amb una autocaravana a la zona.

El principal sospitós de la desaparició de Madeleine McCann, Christian Brueckner, passava temporades a aquest embassament amb una autocaravana  
El principal sospitós de la desaparició de Madeleine McCann, Christian Brueckner, passava temporades en aquest embassament amb una autocaravana (EFE/Luis Forra)

La policia no ha donat detalls de les proves aconseguides ni de l'objectiu de l'operació, en què han participat també investigadors alemanys i britànics. Segons alguns mitjans portuguesos, s'hauria trobat roba i diversos objectes de plàstic que ara se sotmetran a un examen forense i a proves d'ADN. La premsa local assegura que la policia buscava una manta de color rosa o el pijama que portava la Madeleine la nit de la desaparició, però no se sap si s'ha trobat algun fragment d'aquestes peces.

Les proves trobades s'han entregat a la justícia alemanya, que continua investigant Christian Brueckner com a principal sospitós
Les proves trobades s'han entregat a la justícia alemanya, que continua investigant Christian Brueckner com a principal sospitós (EFE/Luis Forra)

Un cop retirat l'operatiu de recerca, es pot veure que s'hi han fet excavacions perquè han deixat monticles de terra remenada, roques trencades i marques a terra de la maquinària pesant que s'ha fet servir en una àrea acotada a pocs metres de la riba de l'embassament.

En l'operatiu també s'han utilitzat gossos rastrejadors, un dron, sondes electromagnètiques i una màquina desbrossadora.

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicia NacionalPortugal
Anar al contingut