Padrón

La policia troba un mòbil que podria ser el del maquinista entre les restes del tren de Santiago

Ara es faran les proves necessàries per identificar el dispositiu i extreure'n les dades que puguin ser útils i rellevants de cara a la investigació. I és que es tractaria de l'aparell amb què Francisco José Garzón parlava fins just onze segons abans del descarrilament.

RedaccióActualitzat
La policia ha trobat un telèfon mòbil entre les restes del tren Alvia sinistrat a Santiago de Compostel·la que podria ser l'aparell corporatiu del maquinista. Ara es faran les proves necessàries per identificar el dispositiu i extreure'n les dades que puguin ser útils i rellevants de cara a la investigació. I és que es tractaria de l'aparell amb què Francisco José Garzón parlava fins just onze segons abans del descarrilament.

La troballa s'ha fet a la cabina del tren, durant una inspecció a les restes del tren, que es guarden a la localitat de Padrón mentre duren les investigacions de la policia i els tècnics. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Galícia, poc després de l'accident ja es va trobar una tauleta que podria ser també del maquinista, però que està molt deteriorada.

L'operatiu de rastreig de les restes del tren va començar aquest dimarts. La porta a terme una unitat especial de la Policia Nacional, amb l'ajuda de gossos ensinistrats. L'objectiu és recuperar objectes personals dels passatgers, a banda de tot el que pugui ser útil per a la investigació.

Investigació judicial a banda, aquest dijous els presidents d'Adif, Gonzalo Ferre, i de Renfe, Julio Gómez-Pomar, compareixen a la Comissió del Foment del Congrés dels Diputats per donar explicacions de l'accident. Precedeixen la ministra Ana Pastor, que compareixerà aquest divendres.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut