27 persones van perdre la vida a la massacre de l'escola de primària Sandy Hook, a Connecticut
La policia confirma que la investigació ha donat "molt bones proves" (Foto: EFE)
Connecticut

La Policia troba proves sobre els motius de l'assassí de l'escola de Connecticut

Un portaveu de la Policia de l'estat de Connecticut, el tinent Paul Vance, ha assenyat que "les investigacions" han donat "molt bones proves". Vance no ha volgut donar més detalls però ha revelat que l'assassí, Adam Lanza, va entrar a l'escola per la força.

RedaccióActualitzat
La policia que investiga la matança a l'escola de primària Sandy Hook, a Connecticut, on aquest divendres un jove de 20 anys va posar fi a la vida de 27 persones, ha descobert "molt bones proves" que explicarien els motius de l'atacant. A la massacre van morir 20 criatures i set adults, a més de l'agressor, que es va suïcidar.

En roda de premsa, un portaveu de la Policia de l'estat de Connecticut, el tinent Paul Vance, ha assenyat que "les investigacions que hem desenvolupat en els escenaris del crim (...) han donat molt bones proves en aquesta investigació que suggereixen que els detectius podran utilitzar-les, esperem, per refer els fets de forma completa i saber com i, el més important, per què, ha passat això". Vance no ha volgut donar més detalls del que han esbrinat, però ha revelat que l'assaltant va entrar per la força al Col·legi Sandy Hook, on assisteixen alumnes d'entre 5 i 10 anys, tot i que no li havien permès el pas.

D'altra banda, la Policia ha informat en un comunicat que la dona trobada en el segon escenari del crim era una familiar de l'atacant, identificat per fonts policials com Adam Lanza. En concret, els mitjans de comunicació nord-americans asseguren que es tracta de la seva mare, Nancy Lanza, però aquesta informació no ha estat confirmada oficialment. La dona era col·leccionista d'armes i sembla que posseïa dues pistoles, una Sig Sauer i una Glock, i un fusell Bushmaster M4 de 223 mil·límetres. L'atacant possiblement hauria utilitzat alguna d'aquestes armes per matar les seves víctimes.

Les tasques de recerca han continuat durant la nit, cosa que ha permès que aquest matí tots els cossos s'hagin traslladat a l'institut forense estatal per fer-ne les autòpsies. No obstant això, encara no s'han difós les identitats de les víctimes mortals.

Es dóna la paradoxa que Newtown, el lloc on ha ocorregut la tragèdia, va aconseguir situar-se en el cinquè lloc de la classificació de les ciutats més segures dels Estats Units en la llista elaborada per la pàgina web NeighborhoodScout.com, que utilitza les estadístiques de crims del 2011 per fer aquest estudi.

L'afer de Newtown ha tingut una repercussió immediata en el terreny polític dels Estats Units, ja que es tracta d'una de les pitjors matances escolars de la seva història: ha renovat el debat sobre el control i l'accés a les armes per part dels civils, sense que de moment s'hagi pres cap mesura. No se sap amb certesa si les paraules del president Barack Obama, conmocionat per la tragèdia, anaven en aquest sentit: "Faré tot el que pugui dins dels poders del president." Però sigui com sigui, el que sí que se sap és que l'assassí duia un rifle del calibre 223 que segurament havia agafat de casa seva.
Anar al contingut