Barcelona

La policia s'emporta una trentena de quadres, escultures i 43.000 euros en efectiu de casa de Millet

El jutge ha inspeccionat les cases de Millet, a l'Ametlla del Vallès, i de Jordi Montull, a Teià, durant deu hores. Era la primera vegada que s'hi feia un escorcoll. La policia se n'ha endut quadres, diverses escultures i diners en efectiu. El jutge retreu falta de col·laboració de les entitats financeres per saber el destí de 18 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
Per primera vegada des que va esclatar el "cas Palau", s'han escorcollat els domicilis de l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet i la seva mà dreta Jordi Montull, imputats per l'espoli de la institució. El jutge encarregat de la instrucció del cas ha ordenat l'entrada i inspecció dels domicilis dels exresponsables del Palau amb la intenció de localitzar documentació i objectes de valor que poguessin servir per a la investigació dels fets i per cobrir la responsabilitat civil dels imputats.

Els escorcolls han acabat cap a les 9 del vespre, després de 10 hores, i s'han fet amb la presència del jutge Josep Maria Pijuan, al domicili que Millet té a l'Ametlla del Vallès i el de Montull a Teià, que mai no havien estat registrats. La policia s'ha endut de la casa de Millet 25 quadres, quatre o cinc escultures i 43.000 euros en efectiu, segons ha explicat la família de l'expresident del Palau. Les obres d'art es portaran a valorar al MNAC.

Les mateixes fonts han explicat que Millet dormia quan ha arribat la comitiva policia i judicial, a dos quarts de 10 del matí. En aquell moment, a la casa també hi havia la seva dona i els néts.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el magistrat ha ordenat l'escorcoll en el marc de les diligències que tramita per esbrinar el destí d'almenys 18 milions d'euros del Palau. A més, es pretén confiscar béns per cobrir els 23 milions d'euros de responsabilitat civil que els exigeix la fiscalia.

El jutge ha destaca que fins ara "només s'ha aconseguit descobrir el destí d'una part que ni tan sols supera la meitat del total de la defraudació", que és d'un mínim de 30 milions d'euros. L'instructor acusa els bancs i caixes d'"escassa col·laboració" a l'hora d'investigar el destí dels diners que Millet i Montull van cobrar per finestreta en xec al portador i recorda, en contra del que diu la legislació, les entitats financeres no van guardar la fotocòpia del DNI durant sis anys. La llei estableix l'obligació d'informar el Ministeri d'Economia i al Banc d'Espanya de les transaccions dels seus clients de més de 80.500 euros per prevenir blanqueig de capitals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut