Policia Nacional a l'exterior del Vicente Calderón (EFE)
Policia Nacional a l'exterior del Vicente Calderón (EFE)

La policia requisa estelades abans de la final de Copa al Calderón

Puigdemont diu que és un "fet gravíssim" i demana a la Fiscalia que actuï per defensar la llibertat d'expressió

RedaccióActualitzat

La polèmica per les estelades torna a una final de Copa. Aficionats del Barça denuncien que la Policia Nacional ha requisat senyeres estelades abans d'entrar de l'estadi Vicente Calderón, on es juga la final amb l'Alabès.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha qualificat l'actuació policial de "fet gravíssim". En declaracions a TV3, Puigdemont ha acusat l'Estat de no complir les seves pròpies lleis:

"No només contravé la llibertat d'expressió i per tant contravé la democràcia, si no que fa una cosa pitjor. Tots aquells que ens diuen que hem de complir les lleis i les sentències, resulta que hi ha una sentència clara que diu que es poden portar estelades als camps de futbol"

Puigdemont ha demanat a la Fiscalia que actuï:

"Estem davant d'una polícia i un Estat que no compleix les lleis i les sentències? Si fos així, demano, o exigeixo, que la fiscalia actuï. Vulnerar les lleis ens han dir que era molt gros. Hi ha gent que han sigut inhabilitada per complir el mandat popular de posar urnes. Si hi ha estaments de l'Estat espanyol que estan violant sentència judicials que impedeix la llibertat d'expressió, això ha de ser contestat pels qui teòricament són els guardians d'aquest estat democràtic"

Requisades en alguns controls de seguretat

Els aficionats han explicat a TV3 que la policia ha confiscat les estelades en el primer cordó de seguretat abans d'accedir a l'estadi.


La decisió de la policia no ha estat una actuació generalitzada, però ha passat en més d'un punt d'accés a l'estadi.

La penya Almogàvers també ha denunciat l'actuació dels agents. Assegura que també estan requisant banderes a favor del referèndum:


La Policia Nacional ha fet un ampli desplegament al voltant del Calderón, en part per les mesures antiterroristes d'aquests grans esdeveniments.

Duran el partit, aficionats també han denunciat l'actuació de la seguretat privada de l'estadi. En aquest vídeo es veu com un vigilant intenta prendre una estelada a un aficionat i finalment l'acaba tornant davant les recriminacions de la resta del públic:


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut