La policia pentina Ceuta per trobar i expulsar al Marroc els migrants que encara hi ha

Expulsen els adults, els menors no se'ls enduen, però tampoc els adrecen a l'operatiu organitzat per acollir-los

RedaccióActualitzat

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han escorcollat aquest dijous els carrers de Ceuta buscant els migrants arribats aquesta setmana que encara hi ha a la ciutat.

És un canvi d'estratègia en relació a dies anteriors, en què molts d'ells han pogut deambular sense gaires problemes per la ciutat, mentre l'atenció estava centrada en els passos fronterers.

Alguns s'han mogut per racons i parcs de la ciutat, sobretot als voltants del port, on han dormit i s'han aixoplugat durant la nit, amb l'esperança de poder ficar-se en algun vaixell cap a Espanya.

Agents de policia fan sortir unes quantes persones d'un parc a prop del port, aquest dijous a Ceuta


En furgonetes policials cap a la frontera

Adults i menors intenten amagar-se de la policia, i reben l'ajuda d'ONG, que els porten menjar, malgrat que la policia ho intenta impedir.

Aquest matí de dijous, els agents n'han localitzat molts i els han fet pujar en cotxes i furgonetes policials per portar-los a l'altra banda de la frontera:

Aparentment els que són clarament majors d'edat els hi han portat directament sense prendre'ls declaració ni cap altre garantia jurídica.

Retorns voluntaris

També hi ha alguns adults que han tornat al Marroc voluntàriament, segons informa l'agència EFE, que ha parlat amb alguns d'ells.

És el cas de Mohamed Bouchraf, que ha assegurat que aquest dilluns va arribar "enganyat" a Ceuta, perquè li van assegurar que podrien anar fins a la península ibèrica.

Un altre cas és el de Hakim Mohamed, de 20 anys, que ha assegurat que és de Fnideq, a 2 quilòmetres, i que fins a la pandèmia havia entrat a Ceuta habitualment per passar mercaderies:

"Ara portava més d'un any sense res i pensava que estant una altra vegada a Ceuta podria fer alguna cosa, però està tot tancat, prefereixo tornar a casa."

Un cotxe de la Guàrdia Civil a punt de creuar la frontera amb el Marroc, aquest dijous a Ceuta


Els menors no se'ls enduen

Els que són menors o declaren ser-ho, en canvi, la policia no se'ls enduu, però segons ha pogut comprovar un equip de TV3, tampoc els adrecen a les naus habilitades al Tarajal per acollir-los.

D'altra banda, aquesta matinada han traslladat uns 250 d'aquests menors confinats en naus industrials del Tarajal, a tocar de la frontera, fins al camp de refugiats de Piniers.

Són menors que van donar negatiu del test d'antígens de la Covid-19 que els van fer aquest dimecres a la tarda. Només nou van donar positiu, i els han aïllat.

Grup de menors marroquins, aquest dijous en un parc de Ceuta


Telèfon per reagrupament familiar

Mentrestant, el govern de Ceuta està divulgant un telèfon perquè les famílies del Marroc puguin rebre informació sobre els fills que ara són a la ciutat.

Segons han assegurat, algunes d'aquestes famílies han denunciat a les xarxes socials que els menors havien marxat del país sense el seu permís.

La intenció també és que, quan se'ls hagi obert expedient d'acollida temporal, el contacte faciliti el reagrupament familiar, la solució que consideren òptima i prioritària.

 

Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional custodien uns quants migrants subsaharians, aquest dijous a Ceuta (EFE)

 

ARXIVAT A:
CeutaMarrocMigracionsMenors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut