La Policia Nacional és al costat de l'institut Martí Franquès
La Policia Nacional és al costat de l'institut Martí Franquès
Tarragona

La Policia Nacional entra a l'institut Franquès de Tarragona buscant paperetes

Una vintena d'agents irrompen a l'institut sense ordre judicial i el director avisa els Mossos. La caserna de la policia és just al costat del centre escolar, que fa activitats de teatre el cap de setmana

RedaccióActualitzat

Una vintena de policies nacionals, quinze d'ells uniformats, han irromput aquest dissabte a la tarda a l'IES Antoni de Martí i Franquès de Tarragona. Els agents han dit que buscaven paperetes i les urnes per al referèndum de l'1-O, suspès pel Tribunal Constitucional.

 


 


 

 


El director de l'institut, Jean-Marc Segarra, ha explicat que l'institut està obert perquè s'hi fan activitats extraescolars cada cap de setmana. Els agents han aprofitat que la porta estava oberta i han entrat fins al teatre, on estaven assajant.

"Amb bastants mals 'modos', sense ordre de registre, cridant, corrent, empaitant els que estàvem assajant i traspassaven les taules on hi havia la xocolatada i a més hi havia un dinar popular."

 

Segons explica el director, li han demanat les paperetes i "la paperera blanca", referint se a l'urna. Hi ha hagut un moment de tensió en el qual el director ha exigit l'ordre per fer l'escorcoll, i li han respost que ells "no la necessitaven".

"Els he dit que trucaria als Mossos, i m'han dit 'per què?', i jo 'doncs perquè és la nostra policia', i que hi ha una cosa que és la legalitat i la legitimitat i que per més raó que tinguessin no es podien perdre les formes, però que algú entri cridant i insultant, no."

El director ha explicat que l'han amenaçat dient-li que "no podia fer res il·legal i que ja tornarien". Els agents han marxat quan Jean-Marc Segarra ha trucat als Mossos d'Esquadra.


Aquest institut és just al costat de la direcció central de la Policia Nacional i també és molt a prop dels jutjats de Tarragona.
És un dels edificis de la Generalitat que es preveu utilitzar com a col·legi electoral, davant la negativa de l'Ajuntament de cedir recintes municipals.


ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut