Durant la tardor de 2019, Mossos i Policia Nacional van compartir centre de comandament i operatius al carrer (EFE/Andreu Dalmau)
Durant la tardor de 2019, Mossos i Policia Nacional van compartir centre de comandament i operatius al carrer (EFE/Andreu Dalmau)

La Policia Nacional condecora 17 mossos per l'actuació en la tardor de la sentència

Entre els condecorats hi ha el cap del cos policial i els màxims responsables de la Brimo, Informació i Barcelona

Redacció / ACNActualitzat

La Policia Nacional condecora aquest divendres 17 agents dels Mossos d'Esquadra, entre ells part de la cúpula. Entre els guardonats hi ha part de la cúpula del cos, com el comissari en cap, Eduard Sallent, el cap de la Comissaria General d'Informació, el comissari en cap de Barcelona o el màxim responsable de la Brimo.

Aquest 2 d'octubre és el dia del patró de la Policia Nacional, el sant Àngel de la Guarda, i el cos acostuma a lliurar medalles d'homenatge. Enguany, han decidit condecorar els mossos per la seva actuació en les protestes de la tardor del 2019, després de la sentència del judici del procés, segons ha avançat el diari El País.

Els agraeixen la coordinació que hi va haver en les actuacions a la plaça Urquinaona de Barcelona, la setmana de la vaga general del 14 d'octubre, o a l'aeroport del Prat amb la convocatòria de Tsunami Democràtic, que van acabar amb la detenció de desenes de joves independentistes.

Durant aquells dies d'aldarulls van compartir centre de comandament i els antiavalots de les dues policies van actuar simultàniament i fins i tot al mateix lloc.

La col·laboració va arribar després de dos anys de tensions arran del referèndum de l'1-O. La desconfiança entre cossos policials, inclosa la Guàrdia Civil, va tenir un altre episodi el mateix octubre del 2019, quan els Mossos d'Esquadra van abandonar la celebració del dia de la Guàrdia Civil per les paraules del general Pedro Garrido, màxim representant del cos a Catalunya.

L'acte de lliurament, però, no es farà. Ha quedat suspès per la Covid-19.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicia Nacional
Anar al contingut