La policia mata a l'Índia quatre acusats de violació i assassinat d'una dona
Molta gent s'ha reunit al lloc del tiroteig per aplaudir l'acció policial (Reuters/Swarat Ghosh)

La policia mata a trets els quatre acusats de violar i assassinar una dona a l'Índia

Segons la versió policial, els agents han mort els acusats quan, suposadament, intentaven fugir

RedaccióActualitzat

A l'Índia han augmentat les mobilitzacions que reclamen l'enduriment de les penes per violència sexual. La setmana passada, una dona va morir després d'una violació en grup. Uns dies després d'aquest assassinat, els quatre acusats han mort tirotejats quan es trobaven sota custòdia policial, a Hyderabad, al sud del país.

Agents de la Policia havien portat els presumptes assassins al lloc on es va cometre el crim, sota un pont. Segons la versió policial, els han mort a trets quan suposadament intentaven fugir. Familiars i amics de la víctima s'han reunit en aquest lloc quan ha conegut la notícia i han aplaudit els policies. Amnistia Internacional demana que s'investigui si ha estat una execució extrajudicial.

Els acusats van punxar les rodes de la motocicleta de la seva víctima, una veterinària de 26 anys, i quan fingien que la volien ajudar, la van violar i la van cremar amb gasolina
 

Persones observant la zona on els agents han mort a trets els presumptes assassins (Reuters/Stringer) 
 

Aquest cas ha desencadenat una onada de protestes a l'Índia. Moltes dones demanen més contundència en els càstigs per violació i més agilitat en els judicis per aquests casos.

Les lleis contra les agressions sexuals es van endurir després del cas de Jyoti Singh, que va morir després que la violessin i torturessin sis homes en un autobús el 2012 a Nova Delhi. Va ser un cas que va traspassar fronteres i que va marcar un abans i un després, tot i que no va evitar que aquesta mena de delictes es continuessin repetint. 

 


Calen foc a una víctima d'una violació

Coincidint gairebé amb el tiroteig policial a Hyderabad, una jove de 23 anys que havia estat víctima d'una violació ha estat cremada quan anava al jutjat a declarar. La noia ha estat assaltada per cinc homes, entre ells l'home que presumptament la va violar. La noia es troba en situació crítica. Els fets han passat a Unnao, Uttar Pradesh, al nord de l'Índia.

 

El punt on cinc homes han violat i cremat una dona
 

Els cinc atacants han estat detinguts per la policia. La dona havia denunciat la violació el desembre de l'any passat. El seu presumpte violador va ser empresonat, però la setmana passada va quedar en llibertat.  

ARXIVAT A:
Drets humansPolicialViolència masclista
Anar al contingut