Un agent de la Policia Local de Llançà mostrant com funciona l'aplicació d'alertes en un telèfon mòbil, aquest 12 de març de 2018. (Horitz…
Un agent de la Policia Local de Llançà mostrant com funciona l'aplicació d'alertes en un telèfon mòbil, aquest 12 de març de 2018. (Horitzontal)

La Policia Local de Llançà posa en marxa un sistema perquè els comerciants alertin d'emergències a través del mòbil

Actualitzat

ACN Llançà.-La Policia Local de Llançà (Alt Empordà) ha posat en marxa aquest mes de febrer un nou sistema per alertar d'emergències destinat a empreses i comerços del municipi. La iniciativa consisteix en una aplicació per a telèfons mòbils que els interessats s'han de descarregat i a través de la qual els comerciants poden prémer un boto vermell virtual que envia l'avís a les tauletes digitals que tenen les patrulles de servei. Paral·lelament, es fa una trucada des de la central policial a l'establiment que demana ajut mitjançant una paraula clau per comprovar que l'avís és real. A hores d'ara, ja s'han connectat al sistema més de 50 comerços de la població.

Avisar d'un robatori, d'una emergència mèdica o d'alteracions de l'ordre públic . Aquest és l'objectiu del nou sistema d'alertes que ha implementat la Policia Local de Llançà. La iniciativa es va començar a implementar el passat mes de febrer i aquests dies ja està plenament operativa amb més de 50 comerços adherits. Es tracta d'una aplicació per a telèfons mòbils que compta amb un botó vermell virtual. En cas que es produeixi una situació d'emergència, els usuaris poden prémer el botó i automàticament les patrulles de servei reben l'avís a través de les tauletes digital que porten. Per verificar l'autenticitat de l'alerta, la policia truca des de la central a l'establiment en qüestió i aquest ha de respondre amb una paraula clau.

Anar al contingut