El ministre de l'Interior en funcions en una imatge d'arxiu
El ministre de l'Interior en funcions en una imatge d'arxiu
Madrid

La Policia Judicial busca a la seu del Ministeri de l'Interior un micròfon o aparell amagat

El rastreig es fa dues setmanes després de la filtració de les converses entre Fernández Díaz i l'exdirector de l'OAC, Daniel de Alfonso

RedaccióActualitzat

La Policia Judicial busca a la seu del Ministeri de l'Interior un micròfon o aparell amagat que hagués permès que l'octubre del 2014 s'enregistressin les converses entre el ministre Jorge Fernández Díaz i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. El rastreig es fa dues setmanes després de la filtració d'unes converses on tots dos conspiraven contra forces independentistes.

L'escorcoll se centra en l'edifici on hi ha el despatx oficial del ministre, on s'haurien reunit Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso.

Segons fonts policials, es busca amb deteniment qualsevol aparell o material, com ara micròfons, cables o gravadores, que indiqui com es van poder enregistrar les converses. Segons la número dos del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, abans que algú tregui conclusions sobre les converses, "és important analitzar com s'han gravat".

En aquestes converses, que va revelar el diari "Público", Fernández Díaz i De Alfonso conspiraven per fabricar casos de corrupció contra Esquerra i Convergència setmanes abans del 9-N. Tots dos han negat ser els autors de les gravacions. L'escàndol de les converses filtrades va provocar la destitució per part del Parlament del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

 

 

Anar al contingut