Comença el judici a Ana Julia Quezada pel crim del nen Gabriel, amb jurat popular
El pare de Gabriel Cruz i la seva parella, detinguda per la mort del nen (EFE)
Níjar

La policia ja sospitava d'Ana Julia Quezada, detinguda per la mort de Gabriel Cruz

L'autòpsia haurà de revelar més detalls sobre les circumstàncies de la mort del nen de Níjar

RedaccióActualitzat

L'autòpsia haurà de determinar com i quan va morir Gabriel Cruz, de 8 anys, desaparegut el 27 de febrer a Níjar, Almeria, i que va ser trobat aquest diumenge al maleter del cotxe de la parella del seu pare. La dona, Ana Julia Quezada, va ser detinguda a Vícar, on viu, en un ampli dispositiu policial. La investigació, a més, haurà de determinar si la detinguda com a presumpta autora va actuar sola i quin va ser el mòbil de l'homicidi.

Ana Julia Quezada és a les dependències de la comandància de la Guàrdia Civil a Almeria, acusada de detenció il·legal i homicidi. La Guàrdia Civil podria esgotar el termini de 72 hores de detenció abans que passi a disposició judicial.

En el punt de mira des de feia dies

Feia dies que la Guàrdia Civil la tenia com a principal sospitosa i esperaven que fes un pas en fals. És per això que divendres li van posar un parany: els investigadors li van comunicar que unes càmeres de seguretat havien gravat la matrícula d'un vehicle.

La dona va témer ser descoberta i per això va anar al pou on hi havia el cos del nen, el va embolicar amb mantes i el va carregar al seu vehicle. La Guàrdia Civil la va interceptar a les portes de casa seva.

Ana Julia Quezada va ser l'última persona, juntament amb l'àvia del nen, que el va veure abans de desaparèixer. Quezada, no va donar un relat prou convincent sobre què va fer en aquells moments i dies més tard va trobar la samarreta del nen, en una zona que ja havia estat pentinada.

Aquesta circumstància la va posar en el punt de mira de la policia, que, sobretot a partir d'aquest moment, va començar a vigilar els seus moviments. La samarreta interior no figurava entre el llistat detallat que van donar els pares per ajudar en el rastreig i estava pràcticament eixuta després de dies de pluges a la zona.


Mentrestant, Ana Julia, com a parella del pare de Gabriel des de feia alguns mesos, ha estat a primera línia, al costat de la família, durant els 13 dies de la desaparició del nen. Participava en tasques de recerca i en actes públics on la família es dirigia als mitjans i agraïa el suport que estaven rebent.

El cas ha commocionat la societat espanyola, que s'ha mobilitzat a les xarxes i en diferents actes de suport a la família. En la cerca de Gabriel hi han treballat 1.500 professionals i 2.599 voluntaris.

El Palau Provincial de la Diputació d'Almeria acollirà la capella ardent del menor, un acte públic on tothom se'n podrà acomiadar. Segons un comunicat de la Diputació "la família vol compartir amb els veïns d'Almeria i la resta de ciutadans el seu agraïment per les mostres de suport rebudes". L'Ajuntament de Níjar i la Diputació han declarat tres dies de dol oficial i a Vícar li faran un acte de record.

 

Investiguen els anys que va viure a Burgos

La policia també està recollint informació del pas de la detinguda per Burgos, on va arribar provinent del seu país natal, la República Dominicana, per si estigués relacionada amb algun altre succés. Actualment hi viu una filla seva, d'uns 20 anys.

Ana Julia va estar-s'hi fins al 2014, quan se'n va anar a viure a Las Negras, a Níjar, amb la seva anterior parella.

Anar al contingut