Israel

La policia israeliana entra a la residència d'Olmert i l'interroga per segona vegada en quatre dies

El primer ministre israelià, Ehud Olmert, ha estat interrogat per la Unitat d'Investigació del Frau per les sospites que el relacionen amb un escàndol financer quan era ministre de Finances. Segons la policia, els agents han arribat al domicili d'Olmert a les nou del matí i l'interrogatori ha començat una hora després. Aquest és el segon cop que el cap del govern és interrogat en poc temps: fa tan sols dos dies ja va haver de respondre a les preguntes de la policia durant cinc hores. Després de l'interrogatori s'elaborarà un informe en què es podria recomanar obrir accions judicials contra Olmert.

Actualitzat

Les forces de seguretat investiguen el primer ministre israelià a instàncies del fiscal general de l'estat, Erán Shendar, per les acusacions sobre un possible abús de poder del llavors ministre de Finances en el govern d'Ariel Sharon. Segons el portaveu policial, l'interrogatori d'avui estava justificat per la necessitat de recollir més dades sobre un presumpte delicte de malversació de fons.

El diari israelià "Haaretz", d'altra banda, publica que l'interrogatori que es va fer al mateix Olmert fa dos dies hauria sigut per aclarir les seves relacions amb l'empresari australià Frank Lowery. Segons les sospites, l'home de negocis hauria rebut tracte de favor d'Olmert en la compra, l'any 2005, d'un paquet d'accions del banc Leumi, el més important d'Israel.

Anar al contingut