Iran

La policia iraniana dispersa amb trets a l'aire i gasos lacrimògens opositors al govern

Desenes d'estudiants s'han aplegat a les proximitats del campus universitari de Teheran aquest dilluns per rememorar la mort ara fa 30 anys de tres estudiants durant la cruenta repressió ordenada pel llavors xa de Pèrsia, Muhammad Reza Pahlevi. La manifestació s'ha convertit en un nou crit de protesta contra el govern de Mahmud Ahmadinejad. La policia iraniana i l'exèrcit han dispersat els manifestants amb trets a l'aire, gasos lacrimògens i cops de porra. Diversos testimonis parlen d'estudiants ferits i detinguts.

Actualitzat
Diverses agències d'informació internacional es fan ressò d'aquestes informacions, però és complicat confirmar-les. Les autoritats han limitat l'accés a internet i el senyal dels telèfons mòbils en tot el perímetre del campus universitari. A més els corresponsals estrangers no podran treballar al "carrer" els dos dies vinents per prohibició expressa de l'executiu, fet que dificultarà poder contrastar la informació.

Malgrat això, i com va passar amb les eleccions del mes de juny passat, els ciutadans estan escapant-se d'aquesta censura. Una de les principals vies és Twitter, on centenars de missatges expliquen què està passant a l‘Iran. També hi ha diversos webs de suport al líder opositor, Mir Hussein Moussavi, que esquiven el control governamental.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut