Barcelona

La policia investiga les vinculacions del diputat de CiU Fernández Teixidó amb un membre de la màfia russa

La policia investiga els vincles entre el diputat de CiU al Parlament Antoni Fernández Teixidó i el presumpte número 3 de la màfia russa a Espanya, Malxas Tetruaixvili, detingut en una operació policial contra la màfia russa a Espanya el 2005. Segons informacions difoses per la Cadena SER, Teixidó va mantenir una relació professional i personal amb Tetruaixvili, ja que des del gener del 2005 exercia com a consultor i assessor fiscal i financer del mafiós. Teixidó ha admès que va establir una relació contractual amb aquest ciutadà rus al gener del 2005, però ha afirmat que va trencar tota relació amb ell quan el van detenir.

Actualitzat

Al gener del 2005, Teixidó i el presumpte cap mafiós van signar un contracte entre les empreses Ceteb, que figura a càrrec de la dona del diputat de CiU, i Grupo Accionarial M.T., propietat del detingut. En el contracte, el ciutadà rus i Teixidó van establir codirigir la seva societat per gestionar inversions econòmiques de Tetruaixvili. La retribució es va fixar en 8.333 euros més l'IVA.

Però segons la investigació, el diputat de CiU  i el detingut mantenien també una relació personal. La policia va trobar una carta personal amb encapçalament del Parlament de Catalunya que Teixidó va enviar a Tetruaixvili i a la seva dona, en la qual els agraïa una vetllada que havien passat recentment.

La policia suggereix en el seu informe que els mafiosos detinguts en l'operació del juny del 2005 van intentar establir contactes amb polítics i empresaris per protegir les seves activitats il·lícites.

Els partits demanen explicacions

Els partits polítics catalans no han tardat gens a reaccionar davant de la notícia que Fernández Teixidó podria estar relacionat amb la màfia russa i han coincidit a demanar explicacions al líder de CiU, Artur Mas, que ha respost que manté la seva plena confiança en el diputat.

El secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha demanat a Artur Mas que "aclareixi als ciutadans de Catalunya si coneixia la relació que mantenia Antoni Fernández Teixidó amb un dels caps de la màfia russa a Espanya". Zaragoza, que ha recordat que Teixidó és un "home de la màxima confiança" de Mas, ha reclamat al candidat de CiU a la Generalitat que "doni explicacions sobre el tema perquè ell va proposar Teixidó com a membre preeminent de la candidatura de CiU, i també perquè Teixidó va dirigir el Departament d'Indústria quan Mas era conseller en cap".

Per part d'ICV-EUiA, el candidat a la Generalitat, Joan Saura, ha considerat que aquesta notícia és "d'una gravetat política i democràtica important", per la qual cosa confia a veure una reacció ràpida d'Artur Mas. Saura ha assenyalat que aquesta polèmica "qüestiona les llistes de CiU", en les quals apareix Fernández Teixidó i també ha assenyalat que "ja hi ha hagut massa casos d'investigacions i processos judicials en què CiU s'ha vist involucrada". Si es confirma la notícia , "seria un retorn al passat de corrupteles i corrupcions que han esquitxat els governs de CiU", ha dit Saura.

Finalment, el PPC també ha demanat explicacions a Artur Mas tot i que, en paraules del portaveu adjunt del partit, Daniel Sirera, volen ser prudents i esperar que es confirmi la notícia quan s'acabi la investigació policial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut