Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Creix el misteri sobre l'origen del foc

La policia interroga l'autor del vídeo domèstic que mostra gent al Windsor durant l'incendi

L'espectacular incendi que va arrasar el gratacel Windsor va camí de convertir-se en un trencaclosques. La hipòtesi que tot va començar amb un curtcircuit perd força, i més després de les imatges on es veu el que semblen dues persones dins de l'edifici durant l'incendi. La policia científica està estudiant les imatges i aquesta tarda n'ha interrogat l'autor. Mentrestant, continuen els treballs per deixar a punt les grues que s'encarregaran de desmuntar l'edifici i els comerciants afectats han anunciat que fundaran una associació.

Actualitzat
L'incendi de fa una setmana al vuitè gratacel més alt de Madrid, la torre Windsor, comença a tenir elements propis de novel·la policíaca. Unes imatges domèstiques, gravades per una parella catalana que passaven uns dies a Madrid, han provocat un tomb en la investigació de les causes que van provocar l'incendi. Les dues siluetes captades entre les tres i les cinc de la matinada, hores després que comencés el foc, continuen sent una incògnita. Segons un portaveu dels bombers, és pràcticament impossible que hi pogués haver ningú a l'interior de la torre, per les altes temperatures que hi havia. L'Ajuntament de Madrid assegura que a aquella hora els últims bombers ja havien sortit de l'edifici feia estona i la immobiliària propietària del gratacel nega rotundament que es pogués tractar d'algun dels treballadors de l'edifici, ja que tenen un estricte registre d'accés i sortida. La policia científica està analitzant ara les imatges i ha interrogat l'autor del vídeo, Carles Just. Els propietaris del gratacel han presentat una denúncia penal perquè s'investiguin a fons els fets. Creuen que ells en són els més perjudicats, i pensen que no és possible que hi hagués un curtcircuit. L'empresa propietària de l'edifici ha recalcat, també, que col·laboraran en la investigació del sinistre i, de fet, han contractat un pèrit especialitzat en causes d'incendis. Pel que fa a l'estat de l'edifici, la setmana vinent se sabrà el pla definitiu d'enderrocament. De moment s'estan acabant d'instal·lar les dues grues que desmuntaran, peça per peça, el gratacel calcinat. Començaran a treballar dilluns o dimarts i es preveu que la feina durarà entre sis mesos i un any. I, mentrestant, la zona va recuperant la normalitat. El perímetre de seguretat ja s'ha reduït a només 60 metres al voltant de l'edifici, una mesura que permet que tornin a l'activitat els edificis veïns. De fet, moltes botigues i oficines ja han pogut tornar a obrir. Tot i això, ara els petits comerciants de la zona s'estan començant a organitzar per unir-se i fer front a les pèrdues que el sinistre els ha provocat. L'espectacular incendi ha obligat molts comerciants a tancar els seus negocis durant tota la setmana, mentre altres desconeixen quan podran tornar a obrir. A més, es veuran obligats a protegir els aparadors amb làmines de fusta mentre duri el desmuntatge de l'edifici. Per tot plegat, han decidit crear una associació d'afectats.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut