La policia intenta identificar qui legitima els atemptats a les xarxes socials

RedaccióActualitzat

Les mostres de condemna i condol per l'atemptat de Barcelona i Cambrils van arribar d'arreu. Però també hi va haver qui va legitimar, des de Catalunya, la violència. La policia està intentant identificar aquells que ho van celebrar.

Poc després de l'atemptat, però, es va poder veure a Telegram seguidors que simpatitzaven amb els grups de Daesh i Al-Qaeda.

Anunciaven que el terror continuarà i van amenaçar directament l'estat espanyol amb insults i imatges dels objectius a abatre. Són missatges, escrits també des de Catalunya. No només legitimen la violència, sinó que també la celebren.

Un analista sobre el jihadisme i les xarxes socials explica:

"A nivell de Catalunya hi ha diversos nuclis geogràfics molt concrets. Prenen una actitud de condemna i rebuig contra els atemptats de la mateixa manera que justifiquen el fet que hi ha víctimes als països musulmans que estan en conflicte i que pateixen pels bombardejos dels països occidentals".

El cap de l'àrea central d'anàlisi de la Comissaria General d'Informació afegeix:

"Hi ha hagut alguns casos, minoritaris, però n'hi ha que expressen alegria per un acte terrorista".

Tant els cossos policials com el CNI estan centrant els esforços d'identificar els autors d'aquests missatges, encara que els simpatitzants d'aquests grups són cada vegada més cautelosos, com explica l'analista:

"Cada vegada és més complicat per les successives operacions policials. Actuen amb més precaució. No es manifesten ni comparteixen. Ho fan tot de manera encoberta, es camuflen, o actuen en àmbits molt restringits".

La prioritat de la policia és rastrejar-los per detectar si poden ser una amenaça i acusar-los d'enaltiment de terrorisme.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut