Edifici del carrer Gobernador de Madrid ocupat dissabte per una vintena de persones (EFE)
Edifici del carrer Gobernador de Madrid ocupat dissabte per una vintena de persones (EFE)
Madrid

La policia identifica dos diputats de Podem per coaccions durant una okupació 

Podem nega que Isidro López, diputat a l'Assemblea de Madrid, i José David Carracedo, diputat al Congrés, coaccionessin verbalment diversos agents

RedaccióActualitzat

La policia ha identificat un diputat d'Units Podem al Congrés i un altre de l'Assemblea de Madrid per, suposadament, haver coaccionat verbalment diversos agents durant una protesta davant un edifici ocupat al centre de Madrid. Fonts del partit ho neguen.

La concentració de suport als okupes es feia dissabte al carrer Gobernador i impedia el trànsit de vehicles i l'accés dels agents a l'immoble, que volien comprovar si s'havia entrat per la força a l'edifici municipal.

Els agents van intentar identificar diverses persones. Segons la policia, es van adreçar a la representant legal del grup, que anava acompanyada de tres diputats, un de l'Assemblea i dos del Congrés.

Isidro López, diputat a l'Assemblea de Madrid, es va negar a ensenyar el DNI. Va ensenyar la identificació de diputat i va dir a la policia:

"De fet, tu estàs sota el meu comandament i t'has de quadrar. Vosaltres el que heu de fer és aprendre les lleis. Jo sóc aforat i no em podeu fer res."

Un dels agents li va respondre, segons fonts policials, que els seus caps estan a la Policia i al Ministeri de l'Interior.

Aleshores, hi va intervenir José David Carracedo. Carracedo va dir a un dels agents que era diputat de Podem al Congrés, per la qual cosa ell sí que representava l'Estat i el policia s'havia de quadrar davant seu. Li va acabar dient que la seva feina estava en "perill".

Carracedo també es va negar a ensenyar el DNI, però va entregar el carnet de diputat per a la identificació.

Els policies van informar el coordinador de zona, que hi va enviar antidisturbis. Com que no van poder certificar les identitats amb el DNI, se'n van anar i ho van fer més tard a comissaria, per amenaces i coaccions.

Fonts del grup parlamentari de Podem han reconegut l'incident, però neguen que els diputats coaccionessin els agents. Diuen que Isidro López va ensenyar el carnet de parlamentari en comptes del DNI quan li van demanar que s'identifiqués. L'agent li va dir que no servia. Aleshores el diputat va demanar al policia el número de placa, però l'agent s'hi va negar.

Després hi va intervenir un altre policia que va demanar la identificació a Carracedo. Aquesta vegada l'agent no va plantejar objeccions, segons les fonts de Podem, que també diuen que el cap dels antidisturbis va anar al lloc per fer de mediador.

 

Anar al contingut