Sevilla

Entren a la presó els cinc membres de La Manada

Un dels homes, Antonio Manuel Guerrero, perdrà, de manera definitiva, la seva condició d'agent de la Guàrdia Civil

RedaccióActualitzat

Els cinc integrants de La Manada han estat traslladats a la presó de Sevilla poques hores després de saber-se la sentència del Tribunal Suprem, que eleva les condemnes a 15 anys de presó per delicte continuat de violació.

La Policia Nacional els havia detingut complint l'ordre de detenció i ingrés a la presó que ha dictat aquest mateix divendres l'Audiència Provincial de Navarra.

La policia ha detingut José Ángel Prenda, Alfonso Jesús Cabezuelo, Jesús Escudero i Antonio Manuel Guerrero a casa seva. El cinquè, Ángel Boza, s'ha entregat directament a la Prefectura Superior de Policia.

Segons ha dit a l'agència Europa Press un portaveu de la Direcció General de Policia, cap dels detinguts ha intentat fugir.

El Tribunal Suprem ha condemnat els membres de La Manada per violació i ha elevat la pena a 15 anys de presó per als cinc acusats. L'alt tribunal ha considerat que es tracta d'un delicte continuat de violació i no d'abús, tal com havien dictat prèviament el Tribunal Superior de Justícia de Navarra i l'Audiència Provincial.

De fet, el Suprem considera que és una violació en grup, agreujada per tracte vexatori i degradant a la víctima i per actuació conjunta.

 

Antonio Manuel Guerrero (EFE)

 

Per a un dels violadors, el guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero, la pena és de 17 anys per haver-li robat el mòbil a la víctima. Guerrero, que ja estava suspès de funcions, perdrà la seva condició d'agent de la Guàrdia Civil de manera definitiva quan se li notifiqui la sentència del Tribunal Suprem.

La sentència és ferma i crea jurisprudència.

 

Manifestació davant el Suprem

Organitzacions feministes s'han manifestat aquest divendres davant el Tribunal Suprem després de saber la sentència de La Manada. En tres anys, és la primera manifestació feminista que no és de condemna. 

 

 

Diuen estar convençudes que, sense la pressió que s'ha fet tot aquest temps des del carrer, avui, el Tribunal Suprem no hagués modificat a l'alça la primera sentència de La Manada. 

 

ARXIVAT A:
La Manada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut