Barcelona

La policia deté 23 persones presumiblement vinculades a una xarxa de narcotràfic i falsificació de moneda

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut 23 persones presumiblement vinculades a una xarxa dedicada al narcotràfic i la distribució de bitllets d'euro falsos. En l'operació, anomenada Electra, la policia assegura haver decomissat 224 quilos d'haixix i 3.550 grams de cocaïna, a més d'una gran quantitat de moneda falsificada i de curs legal. La majoria de les persones detingudes són de nacionalitat magrebina i, segons la policia, una de les seves activitats era l'extorsió a ciutadans també magrebins. L'organització estaria perfectament estructurada a la comarca d'Osona i disposaria de diferents cèl·lules operatives en altres localitats de Catalunya.

Actualitzat
Durant l'operació Electra s'han fet un total de 17 entrades i escorcolls a les poblacions de Sant Boi de Llobregat, Vic, Manlleu, Taradell, Salt, la Vall d'en Bas, Calella, Pineda de Mar, Ripollet i Barcelona. La policia assegura que ha trobat un total de 3.550 grams de cocaïna, 224 quilos d'haixix, moneda falsificada i 266.000 euros de curs legal. També s'han intervingut ordinadors, vehicles de gamma alta i diverses armes. El jutjat número 2 de Vic ha dirigit tota la investigació.

Segons la policia, els membres de l'organització distribuïen la moneda falsificada per finançar operacions relacionades amb el tràfic d'haixix i cocaïna. La moneda falsa s'introduïa en el circuit econòmic mitjançant la figura dels passadors, que feien múltiples compres a diversos comerços per no aixecar sospites.

Tot i així, la policia va acabar detectant un augment significatiu de bitllets falsos de 20, 50 i 100 euros de gran qualitat a partir del juliol del 2008, quan va començar la investigació. La policia va detectar en aquell moment un augment de bitllets falsos de gran qualitat a les comarques d'Osona i el Bages.

Segons la policia, l'organització estava perfectament estructurada a la comarca d'Osona i disposava de diferents cèl·lules operatives. Un d'aquests grups seria l'encarregat de fer segrestos i extorsions a ciutadans magrebins perquè abonessin deutes relacionats amb el tràfic de drogues a gran escala.

La policia ha explicat en un comunicat que en un dels pisos desmantellats a Manlleu era on es guardaven les substàncies estupefaents. En un altre domicili de Sant Boi de Llobregat fins i tot s'hi hauria trobat un laboratori complet de tractament i finalització de cocaïna, compost per balances de precisió, una premsa hidràulica, planxes per marcar la droga i una gran quantitat de fenacetina, cafeïna i èter.

Segons la policia, l'organització ha estat completament desarticulada. Entre altres delictes, se'ls imputa el d'associació il·lícita.

Anar al contingut