Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La policia de Texas admet que va ser un error no entrar abans a l'aula del tiroteig

Els agents van optar per no tirar la porta a terra i esperar que arribés la clau, mentre els infants trucaven a la policia des de la classe, on van morir 21 persones

Actualitzat

La policia de Texas, als Estats Units, ha admès aquest divendres que va ser un error no entrar abans i per la força a l'aula en què es trobava l'atacant de l'escola on van morir 19 nens i dues mestres. Els agents van trigar més d'una hora a accedir-hi, com ja han denunciat diverses veus.

En una roda de premsa, el director del Departament de Seguretat Pública de Texas, Steven McCraw, ha reconegut que no tirar la porta a terra i esperar que arribés el bidell amb la clau va ser una "decisió incorrecta" i n'ha culpat el màxim responsable policial que en aquell moment es trobava a l'escola.

Segons McCraw, aquest cap va interpretar que després d'haver sentit múltiples trets a l'aula i que aquests ja només es dirigissin a la porta quan els agents intentaven accedir-hi, ja no quedava ningú amb vida.

Aquesta interpretació el va portar a decidir canviar el protocol d'"atacant actiu" a "sospitós atrinxerat", per la qual cosa en lloc de tirar a terra la porta i entrar per la força exposant els seus agents als trets de l'agressor, va optar per esperar que arribés la clau i els reforços amb l'equipament adequat.

"(El cap policial) va considerar que hi havia temps i que ja no hi havia més nens en perill. Òbviament, sí que n'hi havia i l'atacant seguia actiu. Va ser la decisió incorrecta i no hi ha cap excusa que valgui", ha reconegut McCraw.

Trucades dels infants a la policia

Les 21 víctimes mortals del tiroteig es trobaven a la mateixa aula, però quan la policia finalment hi va aconseguir accedir, també hi va trobar nens amb vida.

Les trucades d'alerta a la policia es van fer fins i tot des de l'aula per part d'alguns alumnes.

Durant l'hora en què la policia va esperar els reforços i no va fer cap intent d'entrar a l'aula per força, hi havia 19 agents a l'escola.

Després d'entrar a l'aula, Salvador Ramos -com ha estat identificat l'agressor- va tancar la porta per dins i va disparar indiscriminadament contra els alumnes i les mestres.

L'actuació de la policia està sent objecte de nombroses crítiques per part de les famílies i el públic en general a les xarxes socials i els mitjans de comunicació, en considerar que les forces de seguretat podrien haver actuat amb més rapidesa.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut