La policia de Texas admet que va ser un error no entrar abans a l'aula del tiroteig

Els agents van optar per no tirar la porta a terra i esperar que arribés la clau, mentre els infants trucaven a la policia des de la classe, on van morir 21 persones
Actualitzat
TEMA:
Estats Units

La policia de Texas, als Estats Units, ha admès aquest divendres que va ser un error no entrar abans i per la força a l'aula en què es trobava l'atacant de l'escola on van morir 19 nens i dues mestres. Els agents van trigar més d'una hora a accedir-hi, com ja han denunciat diverses veus.

En una roda de premsa, el director del Departament de Seguretat Pública de Texas, Steven McCraw, ha reconegut que no tirar la porta a terra i esperar que arribés el bidell amb la clau va ser una "decisió incorrecta" i n'ha culpat el màxim responsable policial que en aquell moment es trobava a l'escola.

Segons McCraw, aquest cap va interpretar que després d'haver sentit múltiples trets a l'aula i que aquests ja només es dirigissin a la porta quan els agents intentaven accedir-hi, ja no quedava ningú amb vida.

Aquesta interpretació el va portar a decidir canviar el protocol d'"atacant actiu" a "sospitós atrinxerat", per la qual cosa en lloc de tirar a terra la porta i entrar per la força exposant els seus agents als trets de l'agressor, va optar per esperar que arribés la clau i els reforços amb l'equipament adequat.

"(El cap policial) va considerar que hi havia temps i que ja no hi havia més nens en perill. Òbviament, sí que n'hi havia i l'atacant seguia actiu. Va ser la decisió incorrecta i no hi ha cap excusa que valgui", ha reconegut McCraw.

Trucades dels infants a la policia

Les 21 víctimes mortals del tiroteig es trobaven a la mateixa aula, però quan la policia finalment hi va aconseguir accedir, també hi va trobar nens amb vida.

Les trucades d'alerta a la policia es van fer fins i tot des de l'aula per part d'alguns alumnes.

Durant l'hora en què la policia va esperar els reforços i no va fer cap intent d'entrar a l'aula per força, hi havia 19 agents a l'escola.

Després d'entrar a l'aula, Salvador Ramos -com ha estat identificat l'agressor- va tancar la porta per dins i va disparar indiscriminadament contra els alumnes i les mestres.

L'actuació de la policia està sent objecte de nombroses crítiques per part de les famílies i el públic en general a les xarxes socials i els mitjans de comunicació, en considerar que les forces de seguretat podrien haver actuat amb més rapidesa.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut