Policies acordonant la zona on els agents han mort a trets un home negre (Reuters)
Policies acordonant la zona on els agents han mort a trets un home negre (Reuters)
Nova York

La policia cus a trets un home negre desarmat a Nova York

Els agents creien que portava una arma però, després de matar-lo, han comprovat que es tractava d'una pipa de fumar

Actualitzat

Quatre policies han abatut un home negre desarmat a Brooklyn, a Nova York. Els fets han passat aquest dimecres al vespre al barri de Crown Heights, de població majoritàriament negra, i han provocat incidents i protestes contra les forces policials.

Un responsable de la policia ha explicat que han rebut fins a tres trucades avisant que un home amenaçava els vianants amb una arma. I quan els agents l'han localitzat, l'home els hauria apuntat amb l'objecte i els policies li han disparat fins a deu bales. Ha estat llavors quan han descobert que l'objecte no era una arma sinó una pipa de metall amb un botó.

El tiroteig ha encès els ànims de desenes de veïns, que s'han concentrat al lloc dels fets amb crits contra l'actuació policial. Mitjans locals asseguren que la víctima era Saheed Vassell, de 34 anys, un home amb problemes mentals i no violent que veien habitualment pel barri.

Tot plegat ha coincidit amb el 50è aniversari de la mort de Martin Luther King i després de les protestes dels últims dies a Sacramento, a Califòrnia, per denunciar la mort de Stephon Clark, un jove negre desarmat que la policia també va matar a trets el 18 de març.

ARXIVAT A:
Estats UnitsRacismeMartin Luther King
Anar al contingut