Guillermo Fariñas en una imatge d'arxiu a la porta de casa seva (Foto: Reuters)
Fariñas és un dels dissidents més molestos pel règim cubà. (Foto: Reuters)
L'Havana

La policia cubana torna a detenir el dissident Guillermo Fariñas per segon dia consecutiu

El dissident cubà Guillermo Fariñas ha estat detingut per segona vegada en 24 hores. La policia cubana l'ha arrestat al costat de 15 persones més a Santa Clara mentre anava a visitar un company que havia estat detingut. Segons informa la mare del Fariñas, Alicia Hernández, els fets han passat en ple carrer cap a dos quarts de tres del migdia, hora cubana. El periodista i dissident ja va ser detingut dijous en una manifestació a favor d'una dona embarassada que havia de ser desallotjada del seu pis. Fariñas va passar nou hores en dependències policials i després va quedar en llibertat.

Actualitzat
Segons explica la família de Guillermo Fariñas, el dissident ha estat detingut mentre es dirigia a una comissaria de Santa Clara per saber per què s'havia retardat l'alliberament de tres dissidents arrestats dijous al matí. Fariñas, juntament amb 15 persones més, ha estat interceptat per diverses brigades de policies, que els han obligat a entrar en cotxes patrulla "amb violència", segons la mare del periodista.

La mare de Fariñas encara no ha pogut comunicar-se amb ell, perquè li han confiscat el telèfon mòbil. Tot i això, confia que es tracti d'una detenció temporal, encara que prefereix mantenir la cautela.

Paral·lelament a la detenció de Fariñas han estat alliberats els tres detinguts que volia visitar. Aquestes persones, en conèixer l'arrest del dissident, han decidit anar a les dependències policials per ajudar els seus companys i han estat novament arrestats.

Dues detencions en 24 hores

Aquesta és la segona vegada que el periodista és detingut en tot just un dia. Fariñas es va passar dijous nou hores arrestat amb 15 dissidents més després de participar en una manifestació a favor d'una embarassada, mare de dos fills, que havia de ser desallotjada per la força de l'habitatge que ocupava.
Anar al contingut