Washington

La policia confirma que l'incident del nen que es creia que viatjava en globus a la deriva és un muntatge

La policia dels Estats Units ha confirmat que la família que dijous passat va denunciar que el seu fill de sis anys estava volant a la deriva a bord d'un globus d'heli és tot un muntatge publicitari. Després d'interrogar els pares i el menor, els agents han estat molt clars: "Ens ho hem empassat". Resulta que els pares són actors i volien promocionar un espectacle propi, per atreure algun programador de televisió i que els fitxés. De fet, l'estratègia no els anava malament, ja que televisions de tot el món van transmetre el vol del globus en què suposadament viatjava el petit Falcon, que més tard va aparèixer al garatge de casa seva. Al nen, se li va escapar més tard que tot formava part d'un xou.

Actualitzat
Segons el xèrif del comtat de Larimer, a l'estat de Colorado, Jim Alderden, es podrien presentar càrrecs contra Richard i Mayumi Heene, pares del nen, per fer perdre el temps a la policia. L'agent ha dit que, en aquest cas, l'acusació "seria molt lleu ateses les circumstàncies", ja que per a la legislació nord-americana es tractaria d'una falta i no d'un delicte.
 
Alderden ha afegit que a causa de la gran quantitat de recursos que es van mobilitzar per trobar el nen -fins i tot es va arribar a tancar durant un temps l'aeroport internacional de Denver- la policia del comtat vol consultar amb les autoritats estatals i federals per determinar si poden presentar altres càrrecs.

El nen el van trobar sa i estalvi a casa seva cinc hores després que comencés l'incident. Les sospites sobre el cas van sorgir arran d'una entrevista en una cadena de televisió. Quan el pare de Falcon li va preguntar en directe per què s'havia amagat, el nen va dir, en relació amb l'interès del cap de família per participar en un "reality show": "Vosaltres em vau dir que ho fèiem pel xou".
Anar al contingut