La policia blinda la Via Laietana per impedir el pas de la manifestació dels CDR

La policia blinda la Via Laietana per impedir el pas de la manifestació dels CDR
Barcelona

La policia blinda la Via Laietana per impedir el pas de la manifestació dels CDR

Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

Sota el lema,"Ho tornarem a fer", el CDR del Barcelonès s'han manifestat aquest dissabte a Barcelona, el dia de la jornada de reflexió de les eleccions generals del 10N.

L'acte ha començat més tard del previst, al Passeig de Gràcia, cantonada amb Ronda Sant Pere, molt a prop de la plaça Universitat on Tsunami Democràtic també ha celebrat el seu acte central i on els estudiants mantenen la seva acampada. La policia, situada a la Ronda ha impedit que els manifestants arranquessin la marxa en direcció cap a plaça Urquinaona.

De fet, la manifestació s'ha mogut molt ràpidament. En veure que els era impossible passar, els manifestants han baixat per la plaça Catalunya per mirar de caminar a través del carrer Fontanella, però hi havia cinc furgonetes que els barraven el pas.

 

 

Aleshores, la gent de la marxa ha pujat fins a la Gran Via i a l'altura de Roger de Llúria han llançat ous a la policia que els impedia el pas.

Els manifestants han continuat caminant fins al carrer Girona per mirar de trobar un forat que els permetés arribar fins a la plaça Urquinaona.

Ha estat al carrer Ali Bei on s'han arrossegat alguns contenidors, els pocs que queden a la zona, i diversos comerços han tancat les portes. De fet, no estava previst que la manifestació passés per aquests carrers. La marxa ja s'havia descontrolat completament. 

Els Mossos, en un determinat moment, han baixat de les furgonetes i han començat a dispersar els manifestants. Ha estat en el moment que han vist que s'estaven disposant els contenidors al mig del carrer. Una vegada han fet marxar la gent concentrada la policia s'ha retirat. 

 

 

Tot aquest pelegrinatge pels carrers del centre era per mirar de trobar un camí que els portés fins a la plaça Urquinaona que estava totalment blindada per la policia.

 

 

La intenció final més probable era la d'arribar a la comissaria de Via Laietana, però els agents feien un escut protector molt difícil de salvar. Després de la dispersió dels manifestants al carrer Ali Bei, sembla que la tranquil·litat ha tornat al Eixample de Barcelona.

La concentració d'avui ja havia posat en guàrdia els Mossos d'Esquadra i a la Policia Nacional des de bon començament i s'havien tallat els accessos de les L1 i L4 de l'estació de plaça Urquinaona i Trafalgar:

 

 

També han quedat afectades 15 línies d'autobús. A causa de la manifestació hi ha hagut problemes de trànsit a bona part del centre de Barcelona.

ARXIVAT A:
Judici procés CDR