Brussel·les

La policia belga difon un nou vídeo de "l'home del barret"

El vídeo mostra com el jihadista escapa de l'aeroport de Brussel·les-Zaventem i camina dues hores fins a les rodalies del barri on hi ha les institucions europees, on se li perd la pista

Actualitzat

Bèlgica ha fet una nova crida a la ciutadania per localitzar el tercer home que va participar en l'atemptat del 22 de març a l'aeroport de Brussel·les-Zaventem. El portaveu del Ministeri Públic belga, Eric van der Sypt, ha demanat la participació ciutadana per trobar alguna pista que indiqui la identitat del tercer atacant de l'aeroport, anomenat "l'home del barret", després de la detenció i posterior posada en llibertat per falta de proves de Faiçal Cheffou.

La Fiscalia belga ha explicat que el jihadista, que no va fer detonar la seva càrrega explosiva, va abandonar l'aeroport a peu i va arribar caminant fins a les rodalies del barri on hi ha les institucions comunitàries a Brussel·les, on una càmera el va captar per últim cop a les 9.50, hora local. Aquest punt on el van gravar per últim cop és una cruïlla a un quilòmetre de la Comissió Europea i de la Gran Mesquita de Brussel·les.

L'última crida de la policia belga és per determinar la ruta per on l'atacant va aconseguir escapar després de les explosions a les 7.58 a l'aeroport de Brussel·les. En el vídeo difós que es pot veure a la pàgina de la policia belga s'hi reuneixen les imatges captades per diverses càmeres de seguretat des de la sortida del "l'home del barret" de Zaventem fins que s'acosta al barri europeu.

Al vídeo se'l veu com surt de l'aeroport vestit amb una jaqueta clara i passa a prop de l'Hotel Sheraton. Després tomba a la dreta cap a un aparcament i continua caminant per Zaventem, ja sense la jaqueta, i posteriorment se'l veu en una cruïlla amb les mànigues de la jaqueta doblegades i parlant per telèfon.

La Fiscalia ha demanat qualsevol indici que els pugui dur a trobar la jaqueta, clara i amb una caputxa fosca per dins, ja que podria ser una "informació inestimable" pels investigadors. Pel que fa a la camisa que duia, la Fiscalia ha indicat que sembla blau cel i amb colzeres, i han afegit que portava uns pantalons foscos i unes sabates marrons amb la sola blanca.

A dia d'avui, les autoritats belgues han identificat tres dels autors de l'atemptat a Brussel·les que va provocar la mort de trenta persones. Són els dos suïcides de l'aeroport, Najim Laachraoui i Ibrahim al-Bakraoui, i el terrorista del metro de Maelbeek, identificat com Khalid al-Bakraoui, germà d'Ibrahim.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut