La policia aragonesa visitarà els contagiats a casa per garantir que fan la quarantena

Agents policials, treballadors socials i mediadors col·laboraran per assegurar-se que els afectats de Covid-19 respecten l'aïllament i sancionaran als qui no ho facin

RedaccióActualitzat

El govern d'Aragó ha anunciat controls més estrictes perquè totes les persones diagnosticades com a positives per Covid-19 compleixin les mesures d'aïllament.

A partir d'aquest dilluns, la Policia Nacional, la policia local de Saragossa, treballadors socials i mediadors col·laboraran per assegurar-se que els diagnosticats amb coronavirus fan la quarantena prescrita, amb sancions per als qui no la facin. La mesura també s'aplicarà als qui han estat en contacte amb algun cas positiu.

El dispositiu policial de vigilància i control començarà a operar al barri de les Delicias, a Saragossa, que és on s'estan detectant la majoria dels contagis. Però probablement s'ampliarà a altres zones.

 

El President d'Aragó, Javier Lambán, i l'alcalde de Saragossa, Jorge Azcón (EFE/Toni Galan)
El president d'Aragó, Javier Lambán, i l'alcalde de Saragossa, Jorge Azcón (EFE / Toni Galan)

 

El control el faran agents policials, un equip de treballadors socials, membres de protecció civil, personal sanitari i treballadors del tercer sector. En parelles, visitaran el domicili dels casos positius. A banda de rastrejar-ne els contactes, analitzaran si l'aïllament es pot fer de manera correcta, i comprovaran que la quarantena es compleix, com ha explicat la consellera de Sanitat del govern aragonès, Sira Repollés:

"La intervenció proactiva vol dir fer un pas més enllà i realitzar aquesta comprovació dels casos 'in situ' en els domicilis".

 

Els contagiats també podran optar per traslladar-se a dispositius habilitats per fer el confinament, com residències i hotels.

Repollés ha explicat que tenen la percepció "subjectiva", a través del seguiment telefònic, que algunes persones no compleixen la quarantena "no per voluntat pròpia, sinó per les condicions de l'habitatge o de la feina".

Els que hagin de fer quarantena rebran ajudes per cobrir les necessitats bàsiques i d'alimentació, tant si s'aïllen a casa com a qualsevol dels dispositius preparats.

 

L'alcalde de Saragossa, Jorge Azcón, ha dit que no permetran "conductes insolidàries" que posin en risc la salut de tothom, i que aquest tipus de comportaments no quedarà "sense conseqüències".

Paral·lelament, el govern d'Aragó també posarà en marxa un "call center" per alliberar la pressió dels centres de salut, que estan saturats per les trucades i el seguiment dels casos de Covid-19.

 

Aragó ha registrat 662 nous casos confirmats de coronavirus aquest dijous (EFE / EPA)

 

Coronavirus a Aragó, el focus més gran d'Europa

Aragó ha detectat aquest dijous 662 nous casos de coronavirus, segons dades provisionals. Als hospitals hi ha 511 persones ingressades, 39 de les quals es troben a l'UCI.

El 57% dels contagiats a Aragó té menys de 45 anys i un de cada sis en té 65 o més. Aproximadament el 50% dels afectats és asimptomàtic.

El govern aragonès, l'Ajuntament de Saragossa i la Delegació del Govern d'Espanya de la comunitat s'han reunit aquest divendres per analitzar l'evolució de la pandèmia a la capital.

 

El director general de Salut Pública, Francisco Javier Falo, ha explicat que les mesures de contenció social han tingut un efecte "moderat", perquè han permès "modificar la tendència ascendent de la corba", però no que els contagis comencin a baixar.

Repollés ha comentat que hi ha "suficients" recursos per "atendre les necessitats" dels contagiats. Les noves mesures busquen "contenir l'onada epidèmica", amb accions "més proactives" per "reforçar el control de la transmissió" del coronavirus.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut