Gabriel Rufián i Carles Campuzano, en el vídeo que ERC Gramenet va penjar diumenge a les xarxes (Europa Press)
Gabriel Rufián i Carles Campuzano, en el vídeo que ERC Gramenet va penjar diumenge a les xarxes (Europa Press)

La polèmica promesa d'una residència a Santa Coloma força la compareixença de Campuzano

En un vídeo electoral amb Gabriel Rufián, el conseller de Drets Socials es va comprometre a construir una residència per a la gent gran si els republicans eren "decisius"

Actualitzat

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, haurà de comparèixer al Parlament per la promesa de construir una residència de gent gran pública a Santa Coloma de Gramenet en un acte electoral amb l'alcaldable d'Esquerra, Gabriel Rufián.

Tots els partits excepte ERC han votat a favor que el conseller doni explicacions a la comissió de Drets Socials. Junts i el PSC, a més, no descarten demanar la dimissió de Campuzano.

Només Esquerra ha defensat el conseller i ha insistit que les residències es construeixen "en funció de la necessitat de la gent i els territoris, i que els colors polítics no són rellevants a l'hora de prendre aquestes decisions".

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano (ACN / Albert Segura)

Allau de crítiques a Campuzano

L'origen de la polèmica és un vídeo que va penjar ERC Gramenet a les xarxes socials aquest diumenge en què s'assegurava que Rufián i Campuzano havien acordat la segona residència pública de gent gran a Santa Coloma si els republicans eren "decisius en el pròxim mandat".


"Sabem que Santa Coloma necessita una segona residència", deia en el vídeo Campuzano, que remarcava que "cal que l'Ajuntament tingui la voluntat de construir-la". Anteriorment, Rufián es comprometia a construir "l'equipament necessari per tenir aquesta segona residència per a la gent gran que aquesta ciutat necessita".

Des del mateix diumenge, les crítiques cap al conseller de Drets Socials no s'han aturat. Un dels primers va ser l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que va reclamar explicacions a Campuzano i va acusar-lo de no haver après "que una cosa són les promeses electorals de tots els candidats i una altra de molt diferent els acords que un govern pot fer".


L'antecessora de Campuzano a la conselleria, Violant Cervera, també va criticar l'anunci i va considerar d'un "sectarisme alarmant" vincular la construcció de noves residències al vot d'un partit.


Parlon espera una disculpa de Campuzano

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha dit que espera una disculpa de Campuzano pel que ha qualificat de "mala praxi política". Per Parlon, el missatge del conseller de Drets Socials suposa "un missatge molt lleig al conjunt de la ciutadania de Santa Coloma".

També des del PSC, la portaveu parlamentària, Alícia Romero, ha retret al govern d'ERC que, durant la negociació dels pressupostos, es negués a construir més residències, entre les quals la de Santa Coloma de Gramenet.

Sobre Campuzano, ha considerat "increïble que una persona com ell, que fa tants anys que està en política, hagi pogut cometre aquest error tan greu d'usar les institucions en favor d'un partit polític".

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon (ACN / Albert Segura)

Rufián nega cap "xantatge"

El diputat d'Esquerra al Congrés i alcaldable a Santa Coloma, Gabriel Rufián, ha negat que l'anunci d'una segona residència sigui cap "xantatge".

Rufián ha insistit que "si ERC governa l'Ajuntament construirà l'edifici per a una segona residència que la ciutat necessita". A més, el candidat d'Esquerra ha retret que el PSC "fa 32 anys que promet" aquesta residència.


Per la seva banda, Campuzano ha respost que "el compromís amb la residència és cabdal per a Santa Coloma de Gramenet" i ha dit que construir-la "és una magnífica proposta" d'ERC Gramenet.


El govern respon que no condiciona cap finançament a qui és alcalde

Arran de les crítiques a Campuzano, el govern ha insistit que "no condicionarà mai" el finançament públic d'un projecte "en funció de qui ocupi l'alcaldia o guanyi les eleccions".

En la roda de premsa posterior al consell executiu d'aquest dimarts, la portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, ha deixat clar que la segona residència al municipi del Barcelonès "es tirarà endavant guanyi qui guanyi les eleccions":

"El finançament i els equipaments no es garanteixen mai en funció de qui guanya les eleccions o de qui és alcalde. Si hi ha finançament per a una residència o una escola, per exemple, es tirarà endavant independentment de qui guanyi. El finançament públic de la Generalitat en serveis públics mai estarà condicionat per qui ocupa l'alcaldia. Només faltaria."

Plaja ha assegurat que Campuzano donarà les "explicacions pertinents" i ha dit que la participació de consellers en actes de partits no és "gens excepcional" i tampoc ho és que acordin "accions de govern" amb alcaldes, candidats o representants de diferents administracions.

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al consell executiu d'aquest dimarts
La portaveu del govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al consell executiu d'aquest dimarts (ACN / Norma Vidal)
ARXIVAT A:
ERCGabriel RufiánResidències gent gran Eleccions municipals 2023
Anar al contingut