Barcelona

La pobresa infantil augmenta un 45% a Espanya i se situa al capdavant de la UE

Cada vegada són més les famílies en què és la dona qui aporta la principal o única entrada de diners a la llar. Així ho descriu l'informe sobre l'impacte de la crisi en les famílies i la infància publicat per la Universitat Pompeu Fabra i l'Observatori Social d'Espanya, que conclou que la pobresa infantil ha augmentat un 45% a Espanya.

Actualitzat
La crisi i la manca d'ajudes a les famílies i la infància han situat Espanya al capdavant dels països de la UE pel que fa a pobresa infantil, amb un augment del 45% entre el 2007 i el 2009. Així ho descriu l'informe sobre l'impacte de la crisi en les famílies i la infància publicat per la Universitat Pompeu Fabra i l'Observatori Social d'Espanya. Els autors de l'informe recomanen una reorientació de les polítiques socials de l'Estat, sobretot les dirigides a la pobresa extrema, on el sistema espanyol es mostra menys eficaç.

L'estudi també conclou que la crisi ha capgirat el model tradicional familiar i cada vegada són més les famílies en què és la dona qui aporta la principal o única entrada de diners a la llar. L'estudi ha observat que l'augment de l'atur masculí ha empès moltes dones, fins ara inactives, a entrar al mercat laboral.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut