Homs

La població de Homs reclama la presència permanent dels cascos blaus per evitar més bombardejos

Un grup d'habitants de Khalidiyah, a Homs, guien els observadors de l'ONU en el recorregut per un barri destruït per la repressió. Ningú pateix amb ells pels bombardejos, silenciats de cop després de mesos de càstig. El motiu és clar: la presència de la missió de l'ONU encarregada de supervisar l'alto el foc. Els veïns de Homs els demanen desesperadament que no marxin.

RedaccióActualitzat
"És la primera vegada en dos mesos, exactament des del 5 de febrer, que a Homs no tenim bombardejos, matances... Sisplau, quedin-se amb nosaltres, és molt important. Quan vostès són aquí no ens bombardegen, no ens maten."

La missió els ha fet cas i hi ha dos "cascos blaus" que s'han quedat a Homs, no se sap fins quan. Un grup d'ells, de fet, ja va comprovar ahir com és de fràgil la situació sobre el terreny. En aquest vídeo penjat a internet es veu com un tiroteig sorprèn els observadors durant la seva visita a Homs i com els veïns els escorten a un lloc segur.

"Tirotejos fins i tot amb la presència d'observadors de l'ONU. Aquest és el respecte que té Bashar al-Assad a la llei internacional."

L'ONU ha aprovat el desplegament d'uns tres-cents observadors més a Síria per una missió de tres mesos. Però tot depèn del compliment de l'alto el foc. Des que, suposadament, va entrar en vigor, hi han mort dues-centes persones. Per això, tant el Consell de Seguretat com l'emissari internacional, Kofi Annan, han exigit al règim sirià que retiri armament i tropes dels centres de població d'una vegada per totes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut