Una noia travessa un carrer amb l'aigua fins als turmells.
La pluja s'ha notat amb força aquest dissabte a la tarda a les Terres de l'Ebre.
Barcelona

La pluja provoca alguns maldecaps a les terres de l'Ebre

Les primeres precipitacions han provocat algunes inundacions i problemes a les carreteres i camps de cultiu. Protecció Civil manté activada l'alerta del Pla Inuncat pel temporal, que en les pròximes hores pot deixar precipitacions intenses a qualsevol lloc del país.

RedaccióActualitzat
Catalunya continua sota els efectes del temporal de pluja i vent i l'alerta s'intensifica de cara a aquesta matinada i al llarg del matí de diumenge.

Després d'una petita treva, la pluja s'ha tornat a deixar notar amb força aquest dissabte a la tarda a les Terres de l'Ebre. En algunes poblacions, com Horta de Sant Joan, s'han registrat precipitacions de gairebé 100 litres per metre quadrat. També s'han tallat dues carreteres secundàries per acumulació d'aigua a la calçada: la TP-3311 entre Godall i la Sénia, al Montsià, i la T-330 entre Horta de Sant Joan i Arnes, a la Terra Alta. Les fortes pluges han omplert alguns barrancs i han inundat molts camps de cultiu.

Segons Protecció Civil, hi ha una situació de risc per intensitat de pluja i acumulació de grans quantitats d'aigua. Fins a les dues de la tarda del diumenge, els xàfecs seran molt intensos arreu, acompanyats de tempestes de gran intensitat, amb descàrregues de 40 litres en 30 minuts. En alguns punts poden arribar a acumular-se entre 100 i 200 litres per metre quadrat. A més, els ruixats poden anar acompanyats de tempesta i fortes ratxes de vent.

També cal anar amb compte amb l'estat de la mar, amb onades superiors a dos metres i mig que poden arribar als cinc metres.

L'onatge causa un mort i un desaparegut

A Lloret de Mar, a la Selva, una dona va morir arrossegada aquest divendres per una onada. Es tracta d'una turista polonesa de 37 anys que va desaparèixer al voltant de la mitjanit. El cos sense vida de la dona va ser rescatat a Blanes.

Els serveis d'emergència busquen també un jove francès que va desaparèixer aquest dijous al vespre, quan pescava en una zona de roques a Roses.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions davant del temporal que afecta el país. Recomanen, sobretot, no acostar-se a les zones d'esculleres i espigons, on trenquen les onades.

A banda, demana extremar la precaució tant a vianants com a conductors, restringir els deplaçaments que no siguin imprescindibles en funció de la zona i d'acord amb l'evolució del front.

Anar al contingut