Pantà de Sau (Emili Vilamala)
Pantà de Sau (Emili Vilamala)
Barcelona

La pluja omple els embassaments i garanteix aigua durant més d'un any

Els embassaments de les conques internes de Catalunya, que abasteixen l'àrea metropolitana de Barcelona, ja arriben al 75% de la capacitat

RedaccióActualitzat

Els embassaments de les conques internes de Catalunya, que abasteixen les zones més poblades del país, han passat de tenir una capacitat del 67% a situar-se al 75% després de les fortes pluges de principis d'aquesta setmana. En concret han guanyat més de 50 hectòmetres cúbics.

A més, segons l'Agència Catalana de l'Aigua, la tendència és que aquest volum encara es pugui incrementar lleugerament per les aportacions de les capçaleres dels rius. Amb les reserves actuals, doncs, la demanda d'aigua està garantida per un període de més d'un any. Tots els pantans han augmentat el volum, i els de Sau, Sant Ponç, la Baells i Foix són els que estan més plens.

En només cinc dies, alguns embassaments han augmentat 14 punts. De diumenge, dia 1, a dijous, dia 5, l'embassament de la Baells ha saltat del 64% al 78%; el pantà de Sau, del 72 al 84; i Sant Ponç, del 89 al 97%.

Una gran part de les pluges més abundants de la llevantada de principis de setmana van caure aigües amunt dels embassaments. En el cas de Ter, les pluges al Ripollès van deixar 141 l/m² a Molló, 138 l/m² a Sant Pau de Segúries i 127 l/m² a Ulldeter. Fins i tot, els 199 l/m² caiguts a Viladrau van arribar al Ter, en aquest cas a l'embassament de Susqueda. Al Llobregat, l'embassament de la Baells s'ha nodrit de les pluges que van descarregar a la meitat nord del Berguedà. Destaquen els 186 l/m² a Gisclareny i 72 de Guardiola de Berguedà. Dins la conca del Llobregat, però a la capçalera del riu Cardener, les pluges van deixar 162 l/m² a la Coma i la Pedra.

 

Anar al contingut