La "playlist" de la celebració de la presidència de Biden: de Springsteen a Luis Fonsi
El matrimoni Biden segueix la gala "Celebrating America" des de la Casa Blanca (Reuters)

La "playlist" de la celebració de la presidència de Biden: de Springsteen a Luis Fonsi

La pandèmia converteix la festa inaugural en una gala televisiva plena d'estrelles que celebren la unitat i la diversitat

RedaccióActualitzat

La celebració de la nova presidència dels Estats Units, habitualment marcada pel ball inaugural, s'ha convertit aquest any en una gala virtual, televisiva, de 90 minuts, plena d'estrelles.

La pandèmia ha obligat a suspendre la festa presencial i Joe i Jill Biden no han pogut obrir la nit ballant davant de nombrosos convidats.

 

Joe Biden i la seva dona, Jill, han seguit la gala des de la Casa Blanca (Reuters)


En comptes d'això, han seguit des de la Casa Blanca l'especial televisiu, emès per les principals cadenes dels Estats Units –excepte per la conservadora Fox, que ha mantingut la seva programació habitual.

 

Tom Hanks, presentador de la gala (Reuters)


L'actor Tom Hanks, "el pare dels EUA", ha estat el presentador del programa, titulat "Celebrating America", que ha obert Bruce Springsteen –des del Lincoln Memorial– interpretant el tema "Land of hope and dreams" (Terra d'esperança i Llibertat).

 

Bruce Springsteen (Reuters)


Hi ha hagut moltes referències a la necessitat d'unir el país i totes les actuacions han traspuat patriotisme i optimisme.

Així, Johny Legend ha interpretat "Feeling good" i Bon Jovi ha cantat "Here comes the sun", dels Beatles. Demi Lovato ha ofert el tema "Lovely day" i Justin Timberlake, "Better days".

 

Ozuna (Reuters)


Altres convidats han estat els cantants country Tim McGraw i Tyler Hubbard i els llatins Luis Fonsi i Ozuna, que han cantat –respectivament– "Despacito" i "Taki Taki".

–
Tim McGraw (Reuters)


"Celebrating America" ha alternat les actuacions musicals amb intervencions de persones conegudes, com les actrius Eva Longoria, que ha demanat "construir una democràcia més inclusiva", i Kerry Washington, que ha remarcat la importància de tenir una primera vicepresidenta negra i asiàtica.

 

Eva Longoria (Reuters)


També hi han intervingut representants dels "homes i les dones que donen força al país", en paraules de Hanks: repartidors, sanitaris, docents i un nen que fa voluntariat.

 

Cavanaugh Bell, de 8 anys, fa voluntariat (Reuters)


I representants de la societat civil com el xef José Andrés i Dolores Huerta, una sindicalista històrica.

 

Sandra Lindsay, responsable d'Urgències (Reuters)


El programa ha recorregut el país, amb actuacions de costa a costa, i fins i tot ha inclòs un missatge dels astronautes de l'Estació Espacial Internacional.

 

Estació Espacial Internacional (Reuters)


També un missatge conjunt dels tres expresidents que han assistit a la presa de possessió de Biden: Barack Obama, Bill Clinton i George Bush.

 

George Bush (Reuters)


Obama ha remarcat que "hi ha més coses que ens uneixen que coses que ens separen", i el republicà Bush ha dit al demòcrata Biden que "el vostre èxit serà l'èxit del nostre país".

 

Katy Perry (Reuters)


Katy Perry ha estat l'encarregada de tancar la gala amb la cançó "Firework", que ha donat pas a un castell de focs artificials sobre el cel de Washington.

 

Focs artificials sobre Washington en el tancament de la gala (Reuters/Tom Brenner )
ARXIVAT A:
Estats UnitsJoe Biden
Anar al contingut