Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Brussel·les

La plataforma per l'Ebre denuncia a Brussel·les el Pla Hidrològic del PP i li demana tutela

Membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre han fet sentir la seva veu davant del Parlament Europeu a Brussel·les per argumentar que el pla de conca del riu que vol presentar el govern espanyol va en contra de la normativa europea. Segons la plataforma i la Generalitat, el nou projecte no garanteix el cabal ecològic i posa en perill el Delta. Per això demana tutela a Brussel·les.

RedaccióActualitzat
Membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre han fet sentir davant de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu els seus arguments contra el Pla de Conca aprovat la setmana passada pel Consell de l'Aigua de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre que limita el cabal final del riu per poder destinar més aigua a regar i això, segons la plataforma, posarà en risc la viabilitat del Delta de l'Ebre.

Cinc membres de l'organització han estat els encarregats d'exposar a la comissió els seus arguments contra el Pla Hidrològic del PP i han presentat els informes mediambientals que defensen el cabal ecològic al tram final del riu. La Plataforma ha denunciat que el pla hidrològic del PP va en contra de la normativa europea i ha demanat a Europa que tuteli el pla.

Després d'intervenir al comitè de Peticions de l'Eurocambra, la PDE ha avisat al govern espanyol que està "sent vigilat" per la Unió Europea. El seu portaveu, Manolo Tomàs, ha dit que el viatge d'aquest dimarts és un avís pel govern espanyol. "Es tracta que el govern espanyol sàpiga que, encara que no es pugui fer molta cosa, està sent vigilat", ha destacat. Segons Tomàs, ara el Parlament Europeu "ja està avisat" de la situació i a Madrid li serà "molt més difícil colar" situacions irregulars.

A més, ja ha avançat està preparada per lluitar. Manolo Tomàs ha avisat: "Del 2000 al 2004 vam patir molt i vam lluitar. Ens agradaria que la cosa se solucionés d'una manera diferent, però si hem de tornar a patir, tornarem a patir perquè tornarem a lluitar". Divendres, els antitransvasament han convocat un acte obert a la Cambra de Comerç de Tortosa per recuperar el suport social i polític del territori, el mateix que van aconseguir fa una dècada contra el Pla Hidrològic Nacional.

El projecte del Ministeri de Medi Ambient, que haurà de ser ratificat per un decret del govern espanyol, calcula uns cabals que no garanteixen el cabal ecològic del riu Ebre i que posen en perill el Delta, segons asseguren amb contundència els ecologistes i el govern català. Aquesta mesura preveu agafar grans reserves d'aigua del riu per a regadius, que els preveu ampliar en 450.000 hectàrees i destinar-hi 11.000 hectòmetres cúbics anuals d'aigua del riu, cosa que el deixaria sota mínims.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut