Barcelona

La plataforma Diagonal per a Tothom organitza una demostració en defensa del transport públic a la zona

Una setmana abans que se celebrin les votacions per a la reforma de la Diagonal de Barcelona, impulsada per l'Ajuntament, la plataforma Diagonal per a Tothom ha organitzat aquest diumenge una simulació per deixar palesa la importància del transport públic. Per fer-ho, han tallat la Diagonal i han demostrat que el mateix nombre de persones en el mateix tram ocupa molt menys espai en un autobús o en un tramvia que viatjant en vehicles privats. Tot plegat, per convèncer els ciutadans que encara no tinguin clara quina de les propostes votar que aquesta és la millor opció per a la zona.

Actualitzat
Amb una demostració a peu de carrer. Aquesta és la forma que ha triat la plataforma Diagonal per a Tothom per defensar un projecte de Diagonal que aposti per l'ús del transport públic a la zona en detriment del cotxe.

Durant la simulació, els organitzadors han col·locat 200 persones en diversos mitjans de transport en un tram específic de la Diagonal, per demostrar, de forma visual, la diferència d'espai que s'ocupa segons si s'utilitza el cotxe, l'autobús, el tram o la bicicleta, per exemple. D'aquesta manera han deixat clar que el mateix nombre de persones en el mateix tram ocupa molt menys espai en un autobús o en un tramvia que viatjant en vehicles privats.

Pels organitzadors de l'acte, el motiu d'aquesta demostració és donar arguments als ciutadans perquè votin un projecte que prioritzi els transports sostenibles en contra de la postura que defensa "el 'lobby' de l'automoció, que afirma que la construcció del tramvia o la reforma de la Diagonal col·lapsaria l'Eixample".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut