Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La plataforma del Pont del Petroli de Badalona s'haurà d'enderrocar

La infraestructura va quedar molt tocada després del pas del temporal Glòria

Redacció / ACN Actualitzat
TEMA:
Temporal Gloria

El futur de l'icònic pont del Petroli de Badalona continua sent incert. L'Ajuntament, en una reunió extraordinària, ha decidit que, de cara a l'estiu, s'intentarà recuperar la passarel·la, però que caldrà enderrocar la plataforma que es va trencar amb el pas del temporal Gloria.

Les onades de més de 10 metres del temporal van trencar el pont, fins al punt que va enfonsar una part de la passarel·la i van deixar molt malmesos els pilars de la plataforma que hi ha a l'extrem.

Un mes després, el pont del Petroli encara està tancat. I reobrir-lo costarà milers d'euros. Segons l'informe tècnic encarregat per l'Ajuntament de Badalona per avaluar els desperfectes, caldrà una reparació en dues fases.
 

Primer, s'invertiran 482.000 euros per consolidar la passera i obrir-la al públic abans de l'estiu. La plataforma, en canvi, està completament devastada i s'haurà d'enderrocar.

Un cop enderrocada la plataforma i netejat el fons marí, l'enginyeria que ja va reparar el pont després del temporal de fa tres anys redactarà un projecte constructiu a partir d'una simulació en maqueta per reposar la plataforma i l'última biga.
 

El Pont del Petroli està tancat des del pas del temporal Gloria
El pont del Petroli està tancat des del pas del temporal Gloria (TV3)


Una vela davant del mar enfurismat

El regidor de Govern i Territori de l'Ajuntament de Badalona, Ruén Guijarro, ha explicat que l'informe apunta que la plataforma va fer de "vela" durant els tres dies de temporal.

Els tècnics recomanen que en una primera fase es retiri la plataforma (deixant els pilons) i s'enforteixi l'estructura de la passarel·la per poder-la reobrir al públic abans de l'estiu situant una barana a la part final. A partir d'aquí, i sempre amb l'objectiu de restablir el pont "tal com era", l'estudi de simulació dirà com s'ha de reconstruir la plataforma per resistir els embats de nous temporals.


D'on sortiran els diners?

Els 482.000 euros que costarà reparar la passarel·la els avançarà el consistori i després els intentarà cobrir amb línies de subvencions de les diferents administracions i amb el consorci d'assegurances.

Sobre l'enderroc i reconstrucció de la plataforma, encara no se'n sap el preu. La Junta de Portaveus d'aquest divendres, però, ha acordat el "compromís ferm" de tots els grups municipals de recuperar una icona de la ciutat com és el pont del Petroli.
 

El Pont del Petroli està tancat des del pas del temporal Gloria
El pont del Petroli està tancat des del pas del temporal Gloria (TV3)


Una llarga reivindicació dues vegades ensorrada

El 2017, el pont del Petroli ja va ser "víctima" d'un altre temporal. Llavors, la força del mar en va malmetre la plataforma i va obligar a fer una reparació que va costar més de 200.000 euros.

Aquest pantalà, que s'endinsa 230 metres mar endins, va ser construït el 1965 per l'empresa CAMPSA per substituir-ne un d'anterior, i va ser utilitzat fins a l'any 1990.

El 2001 es va decidir desmuntar-lo, però una campanya ciutadana va reclamar-ne la conservació. El 2003, l'Ajuntament de Badalona en va aconseguir la propietat i el va restaurar. El 2009 es va obrir al públic com a passeig i mirador.

ARXIVAT A:
Temporal Gloria

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut