Ada Colau, portaveu de la PAH, en una imatge d'arxiu.
Ada Colau, portaveu de la PAH, en una imatge d'arxiu.
Brussel·les

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca guanya el Premi al Ciutadà Europeu 2013

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i la Reial Acadèmia de la Llengua Basca (Euskaltzaindia) han guanyat el Premi Ciutadà Europeu 2013, que concedeix anualment el Parlament Europeu (PE).

RedaccióActualitzat
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i la Reial Acadèmia de la Llengua Basca (Euskaltzaindia) han guanyat el Premi Ciutadà Europeu 2013 que concedeix anualment el Parlament Europeu (PE).

El premi, que també l'han rebut 41 candidatures més de 21 països europeus, serà lliurat en una cerimònia a la seu del PE a Brussel·les els pròxims 16 i 17 d'octubre.

Des de l'any 2008, l'Eurocambra concedeix aquest guardó a persones o organitzacions que lluitin pels valors europeus, promoguin la integració entre ciutadans i els estats membres o facilitin la cooperació transnacional dins de la Unió, i els que dia a dia mirin de promoure els valors de la Carta dels Drets Fonamentals de la UE.

La candidatura de la PAH va ser presentada pels eurodiputats Raül Romeva i Ana Miranda (VERDS/ALE), i Willy Meyer (GUE/NGL), mentre que l'eurodiputada liberal Izaskun Bilbao va defensar la candidatura d'Euskaltzaindia.
Anar al contingut