Girona

La Plataforma Ciutadana del TAV demana que s'aturin les obres del túnel del TGV a Girona en no considerar-les segures

La Plataforma Ciutadana del TAV de Girona ha presentat un recurs perquè s'aturin els treballs del túnel soterrat del TGV que creuarà tota la ciutat en no considerar-los segurs, just quan la tuneladora Gerunda està a punt de començar l'obra. La petició l'han fet al Ministeri de Foment.

Actualitzat
Segons la plataforma, els terrenys on ha de passar el túnel són molt més insegurs que els de Barcelona, sobretot en les zones més edificades. L'advocat de la plataforma, Benet Salellas, critica que els mateixos arguments utilitzats a Barcelona perquè el TGV passés pel costat de la Sagrada Família s'utilitzin a Girona en sentit contrari.

Diversos enginyers alerten del perill de l'obra i assenyalen que la tuneladora treballarà a 14 metres de profunditat, "en terrenys de graves" i per sota fonaments d'edificis irregulars, mentre que a Barcelona passa enmig del carrer i a 25 metres de profunditat. El major temor dels tècnics és que la llosa de compensació que s'ha de construir per reomplir els forats que la tuneladora va deixant al seu pas (i que és la que garanteix l'estabilitat dels fonaments dels edificis) no es pot construir al mateix ritme al qual avança la tuneladora sota terra.

La plataforma no descarta portar el recurs al contenciós administratiu si el Ministeri no fa cas a la seva petició.

Anar al contingut