La plataforma catalana de "streaming" Filmin, viable entre Netflix, Hbo i Amazon Prime

RedaccióActualitzat

Després d'anys amb números vermells i salvant els mobles, entre la pirateria i la crisi, 12 anys després del seu naixement, la plataforma Filmin ja té beneficis. Cada any s'hi estrenen directament unes 300 pel·lícules que pràcticament ni arriben als cinemes.

La plataforma catalana, pionera del cine en streaming, acaba de signar un acord estratègic amb la multinacional xinesa de tecnologia Huawei, perquè pugui veure's a través dels seus "smartphones" i tauletes.

 

L'allau de plataformes d'abast planetari, amb xifres d'inversió i facturació multimilionàries, no ha afectat la viabilitat de Filmin; al contrari, ha consolidat el seu model, el d'una plataforma europea de referència que no deixa d'augmentar en nombre de subscriptors.

Aquesta plataforma catalana de cinema online va néixer a Barcelona fa 12 anys. I ara, en el moment de màxima eclosió de plataformes mundials, és quan Filmin, precisament, viu el seu millor any.

Juan Carlos Tous, cofundador i conseller delegat Filmin, explica com neix la plataforma:

"Vam començar a veure el que passava en el món de la música l'any 2006-2007, i vam dir: 'Això passarà en el món del cinema; el cinema serà per internet'. I vam pensar: 'Si som els primers, hi guanyarem un espai'"

Expliquen que, en plena expansió de la pirateria, l'any 2007, ells van ser ferms:

"Vam creure que no passava res, que amb el temps la gent s'adonaria que per pocs diners podrien gaudir de molts títols. El punt d'inflexió va ser Netflix, amb les seves grans campanyes de publicitat va obrir els ulls als usuaris"

 

No veuen els gegants planetaris com Netflix o Disney+ com a competidors, sinó com a companys de viatge complementaris, i estan segurs que viuran transformacions:

"Som el complement de viatge perfecte per a l'amant del cinema"

 

Una plataforma en creixement

Filmin, després de 10 anys deficitaris, ara te beneficis. Ho han aconseguit gràcies a la perseverança, al seu catàleg imbatible de cinema d'autor, independent i clàssic, majoritàriament europeu i en versió original, amb 15.000 pel·lícules i 5.000 capítols de sèries.

I segueixen augmentant el seu fons, ara sumant 110 films clàssics de Hollywood gràcies a un acord amb la Metro-Goldwyn-Mayer.

També han augmentat plantilla i han passat de 5 a 25 treballadors. I diversifiquen el negoci. Exhibint i distribuint films i també coproduint joves talents locals o impulsant l'Atlàntida Film Fest, el festival de cine online més important d'Europa.

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut