Façana de l'empresa pública GISA, ara coneguda com a Infraestructures de Catalunya.
Façana de l'empresa pública GISA, ara coneguda com a Infraestructures de Catalunya.
Barcelona

La plantilla de GISA accepta un ERO de 70 treballadors a canvi de mantenir la feina dos anys més

L'expedient preveu la indemnització mínima de 20 dies per any treballat, amb el compromís de mantenir la resta de treballadors almenys dos anys. S'ha donat la situació, però, que tots han hagut de votar la reestructuració sabent els noms dels que marxaran.

RedaccióActualitzat
L'empresa Infraestructures de la Generalitat, l'antiga GISA, redueix plantilla. Els treballadors han acceptat un ERO que afecta 70 empleats. L'expedient preveu la indemnització mínima de 20 dies per any treballat, amb el compromís de mantenir la resta de treballadors almenys 2 anys.

L'ERO suposa una rebaixa de 30 acomiadaments respecte als 100 previstos inicialment. En la votació, però, s'ha donat la situació que tots els treballadors s'han hagut de pronunciar sobre la reestructuració sabent els noms dels que marxaran.
 
L'expedient també inclou una rebaixa del 7% del sou per aquest any -la ja prevista retirada d'una paga - i un altre 7% per al 2014 per als treballadors que es queden.

Infraestructures de Catalunya, organisme dependent de la Conselleria d'Economia i Coneixement, va presentat l'ERO el 14 de febrer per acomiadar el 47% de la plantilla, adduint la caiguda de l'activitat constructora en els últims tres anys. Aquest és el segon expedient de regulació que presenta l'antiga GISA, després del que va aplicar el setembre del 2011 per acomiadar 45 persones. Amb la retallada actual, la plantilla queda en 138 treballadors.
Anar al contingut