"La Plaga" i "Los últimos dias" grans vencedors dels Premis Gaudí

Dels 21 premis que l'Acadèmia del Cinema Català va repartir als VI Premis Gaudí, 19 van ser per a produccions amb participació de TVC.

 El llargmetratge "La Plaga" va aconseguir quatre guardons la nit de la gala dels VI Premis Gaudí celebrada el 2 de febrer al Barcelona Teatre Musical. Els Gaudí al millor llargmetratge, millor direcció (Neus Ballús), millor guió original (Neus Ballús i Pau Subirós) i millor muntatge (Neus Ballús i Temi Parra) van anar a parar a aquest llargmetratge documental escrit i dirigit per Neus Ballús i produït per Pau Subirós, el Kinògraf SL, Televisió de Catalunya i ARTE Francel.
 
L'altre gran vencedora de la nit va ser "Los últimos días" que es va endur 8 Gaudís dels 11 a què aspirava. Va obtenir els premis al millor llargmetratge en llengua no catalana, millor fotografia (Daniel Aranyó), millor direcció de producció (Josep Amorós), millor direcció artística (Balter Gallart), millor so (Licio Marcos de Oliveira, Oriol Tarragó i David Calleja), millors efectes especials (Lluís Rivera, Juanma Nogales, Jon Aguirre, Manuel Ramírez, Isidro Jiménez i Pablo Perona) i millor perruqueria i maquillatge (Patricia Reyes). La pel·lícula amb guió i direcció d'Àlex i David Pastor està produïda per Morena Films, Rebelión Terrestre Film, Antena 3 Films, Les Films du Lendemain i Televisió de Catalunya.
 
 La resta de premis van estar molt repartits. La producció d'Eddie Saeta, Icónica, Lola Films, Noodles Production i Utopica, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i TVE i el suport de l'ICAA "El muerto y ser feliz" va aconseguir el premi a millor actor per a José Sacristán, i Nora Navas el de millor actriu a "Tots volem el millor per a ella".  Produïda per Escándalo Films SL, Televisió de Catalunya i amb la participació de TVE, la pel·lícula de Mar Coll va sumar un segon premi per a  Clara Segura que va pujar a l'escenari a recollir el guardó a millor actriu secundària. "La por" de Jordi Cadena va endur-se el premi a millor actor secundari que va ser per a Ramon Madaula, absent a la gala per qüestions d'agenda. És una coproducció d'Oberón Cinematogràfica i Glaam Mitjana Invest (França)  amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i el suport de l'ICEC i el programa Media. "Carta a Eva", dirigida per Agustí Villaronga, guió d'Alfred Pérez, Roger Danès i Agustí Villaronga, produïda per Copia Cero, Televisió de Catalunya i TVE, va obtenir el Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió.

El Gaudí al millor vestuari va ser per a "Història de la meva mort" (Lourdes Pérez i Rosa Tharrats), una producció d'Andergraun Films i Capricci Films en producció associada amb Televisió de Catalunya, SA i L'Age d'Or. "Mon Petit" va aconseguir el Gaudí al millor documental. És una producció dirigida per Marcel Barrena i amb coproducció de Televisió de Catalunya. Finalment, el premi a la millor música original va anar a mans de Joan Dausà per a "Barcelona, nit d'estiu", la comèdia romàntica produïda de Playtime Movies, El Terrat Producciones i Sábado Películas amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut