El president de la PIMEC, Josep Gonzàlez. (Foto:ACN)
El president de la PIMEC, Josep Gonzàlez. (Foto:ACN)
Barcelona

La PIMEC defensa els "minijobs", amb un sou inferior als 450 euros, per reactivar l'economia

La PIMEC ha elaborat un estudi sobre els "minijobs", que a Alemanya ocupen prop de 8 milions de persones amb salaris de 450 euros al mes, amb la intenció d'obrir un diàleg per a la seva implantació, segons ha defensat Josep González, president de la PIMEC. González creu que cal arribar a un consens per a la seva aplicació. Entre les diferències hi ha la qüestió del sou, que a l'estat espanyol podria estar per sota dels 450 euros.

RedaccióActualitzat
El president de la PIMEC, Josep Gonzàlez, ha defensat aquest dimarts que es potenciïn els contractes a temps parcial com els "minijobs" i un canvi en els criteris de dèficit que tingui en compte les especificitats de Catalunya, per reactivar l'economia també a tot l'estat espanyol.

La PIMEC ha elaborat un estudi sobre els "minijobs", que a Alemanya ocupen prop de 8 milions de persones amb salaris de 450 euros al mes, amb la intenció d'obrir un diàleg per a la seva implantació, segons ha defensat Josep Gonzàlez, president de la PIMEC. Gonzàlez creu que la transposició d'aquesta legislació alemanya no es pot fer automàticament i per tant caldria arribar a un consens per a la seva aplicació. Entre les diferències que caldria tenir en compte seria que, en tractar-se de mitja jornada, i el salari mínim per tota la jornada és de 645 euros, el sou d'aquest "'minijob" espanyol podria estar per sota dels 450 euros.

En roda de premsa de balanç del 2012 a Barcelona, Gonzàlez ha afirmat que totes les polítiques espanyoles i comunitàries haurien d'enfocar-se a la reactivació perquè "no es poden fer més sacrificis", i ha demanat un acord urgent entre l'estat i el govern per flexibilitzar l'objectiu de dèficit per a Catalunya, a més de demanar que part de les ajudes d'Europa es destinin a facilitar el crèdit a les empreses.

González també s'ha mostrat partidari d'incorporar figures com els "minijobs" a l'estat espanyol per oferir alternatives de treball a temps parcial i una via més per frenar l'atur, tot i que ha admès que "com a qualsevol mesura que es prengui hi ha riscos". "Més precarietat és un 27% de persones sense feina, i tot el que sigui combatre l'atur és bo", ha afirmat sobre el risc de precarietat entorn d'aquests contractes.

Algunes mesures podrien passar per incentivar fiscalment la contractació a temps parcial les empreses i els treballadors, i la possibilitat de compatibilitzar petites tasques amb altres ingressos, com llocs de treball poc retribuïts i algunes prestacions socials.

Balanç positiu a la PIMEC

Gonzàlez, tot i que no ha volgut avançar xifres, ha dit que el balanç del 2012 de l'entitat és positiu, malgrat la "mortalitat d'empreses" i que la patronal va haver de reduir la plantilla en 11 treballadors el 2012, fins a 114.

La PIMEC afronta un 2013 de contenció d'inversions i de despeses per la caiguda de socis i de fons per a la formació, en què es planteja sumar noves naus industrials a les cinc que ja té a Romania per afavorir l'activitat dels seus associats a l'Europa de l'Est, a més d'assistir a partir d'aquest maig les empreses per evitar la situació concursal o buscar alternatives al tancament i combatre la morositat.
Anar al contingut