La Pilota d'Or, Ada Hegerberg, renuncia al Mundial per exigir igualtat de gènere

La jugadora noruega va anunciar que només hi participaria si les dones reben el mateix tractament que els homes

Actualitzat

La millor jugadora del món, Ada Hegerberg, no figura en la llistat de convocades que el seleccionador de Noruega ha presentat per jugar la Copa del Món el pròxim 7 de juny a França.

Tal com ja va anunciar la jugadora en un comunicat el 2017 renuncia a participar en la gran cita del futbol femení d'aquest estiu, per demanar que acabin les diferències entre l'equip masculí i el femení.

I no parla només de sous. Hegerberg denuncia que les infraestructures, la planificació i els allotjaments de les dones són molt inferiors als que fan servir els homes.

 

 

La jugadora va parlar amb els directius de la federació esportiva abans de prendre la decisió.

"El futbol és l'esport més important de Noruega per a les nenes i ho ha estat durant els últims anys, però les noies no tenen les mateixes oportunitats que els nois", va escriure Hegerberg.

La lluita per la igualtat de gènere d'Ada Hegerberg va propiciar que a la federació noruega i el sindicat de futbolistes del país escandinau arribessin a un acord i firmessin un conveni d'igualtat salarial entre homes i dones .

Això no ha estat suficient per a la gran jugadora de l'Olympique de Lió.

La seva absència serà un cop fort per al comitè organitzador dels Mundials de futbol femení, que es queda sense l'estrella principal de la competició.

La jugadora va patir un tracte discriminatori durant la mateixa cerimònia per recollir la Pilota d'Or.

Va ser aleshores quan Solveig, DJ i animador de la gala, la va vessar preguntant-li a Hegerberg si sabia fer "twerking", un ball amb connotacions sensuals.

Arran de les queixes que va aixecat el comentari, Solveig s'ha afanyat a demanar disculpes a les xarxes socials. Però el mal ja estava fet.

ARXIVAT A:
Igualtat de gènere
Anar al contingut