La Penya pateix però arrenca de Maó una importantíssima victòria davant el Vivemenorca (73-75)

La Penya de Sito Alonso ha pogut celebrar a Maó la segona victòria de la temporada, tot i que l'ajustat triomf davant el Vivemenorca, 73-75, demostra que el nou projecte verd-i-negre encara té moltes coses a millorar. Només l'encert de Mallet, 15 punts, i Wright, 26 punts, i els nervis del conjunt de Ricard Casas en els últims minuts ha permès als badalonins guanyar el seu primer partit lluny del Pavelló Olímpic. Els menorquins, en canvi, cauen fins a la cua de la classificació en no sumar cap triomf en les tres primeres jornades.

Un Marino Bazdaric entonadíssim ha sigut el protagonista de la forta arrencada del Vivemenorca. Els illencs han aprotiftat la precipitació dels verd-i-negres (quatre pilotes perdudes en els primers minuts) i l'encert de la connexió entre el croat i Stojic per situar-se amb un 14-2 a favor en un tancar i obrir d'ulls.

Sito Alonso s'ha vist obligat a demanar un temps mort i la interrupció ha permès als de Badalona reaccionar lleument, tot i que una antiesportiva molt rigorosa sobre Mallet al límit del primer quart ha deixat el marcador en 26-14.

L'inici del segon període ha continuat pèssimament per als de Sito Alonso i els menorquins han gaudit del màxim avantatge del partit (34-38). Aquest ha estat el punt d'inflexió perquè des d'aleshores la Penya, de la mà de Mallet, s'ha aferrat al partit malgrat arribar al descans vuit per sota (44-36).

A la represa, la zona ordenada per Sito Alonso se li ha atrevessat al conjunt de Ricard Casas i entre els triples de Jasaitis i l'aportació de Wright i Mallet han portat la Penya a acostar-se en el marcador. Només Bazdaric ha mantingut viu un Vivemenorca que ha arribat a l'últim quart amb un 62-53 favorable.

Els menorquins no han pogut aprofitar la poca aportació del joc interior verd-i-negre ni tampoc les constants pèrdues dels de Badalona i han deixat escapar, en l'últim quart, un partit que tenien molt ben encarrilat. Mallet, amb 15 punts, i Wright, amb 22, han carregat amb el pes ofensiu dels catalans, mentre que la defensa en zona ha posat contra les cordes l'equip balear. El Vivemenorca, que no coneix el triomf aquesta temporada, ha vist aleshores com la Penya se situava per davant per primer cop en el partit (69-70). Víctima dels nervis i l'ansietat, els locals no han sabut replicar i s'han estavellat en atac un cop rere l'altre. La Penya, que tampoc ha sabut millorar els seus regitres, sort n'ha tingut del desencert dels illencs i ha pogut celebrar el seu primer triomf lluny de Badalona.