Barcelona

La Pedrera acull l'experiència del pintor Zoran Music al camp de concentració de Dachau

L'horror viscut als camps de concentració ha estat un tema utilitzat pel cinema, la literatura i també les arts plàstiques. El pintor eslovè Zoran Music (Gorizia, 1909 - Venècia, 2005) va viure en primera persona aquesta dramàtica experiència. Va passar un any al camp de concentració de Dachau i va aprofitar la pintura i el dibuix per plasmar les seves vivències. Una àmplia representació d'aquesta obra es pot veure a l'exposició "Zoran Music. De Dachau a Venècia", a la Pedrera des d'aquest dimarts fins al 18 de maig.

Actualitzat
Zoran Music és gairebé un desconegut pel gran públic. La pintura va ser una manera d'escapar de la realitat que va haver de viure al camp de concentració de Dachau. Hi va arribar després de ser detingut per la Gestapo a Venècia al 1945, quan tenia 36 anys. Allà, va fer desenes de dibuixos d'amagat. La seva experiència el va canviar com a persona i també com artista, ja que condicionaria la seva obra al llarg de la seva vida. Els seus dibuixos parlen de les persones, de la fragilitat i del buit de l'existència, amb un estil propi, lluny de les influències dels moviments artístics del segle XX.

L'exposició, amb més de 100 obres, és una retrospectiva de tota la trajectòria de Zoran Music i pretén donar així una visió global de l'artista. Es pot veure a la Pedrera des d'aquest dimarts fins al 18 de maig. L'entrada és gratuïta.
Anar al contingut